НовиниЧеркащинаЗаповідник «Трипільська культура», що на Черкащині, зазнав оновлення (ВІДЕО)

Заповідник «Трипільська культура», що на Черкащині, зазнав оновлення (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура», що в селі Легедзине на Черкащині, зазнав оновлення. Тут оформили сучасну мистецьку вхідну групу. Читайте власний кореспондент ВІККА

Легедзине Трипільська культура

Музею є що показати, але донедавна екскурсії до музею були обмежені через наявність лише одного старого входу. Тоді як заходи безпеки вимагають наявність двох: центрального та пожежного.

ВЛАДИСЛАВ ЧАБАНЮК, ДИРЕКТОР ДЕРЖАВНОГО ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОГО ЗАПОВІДНИКА «ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА»
У нас матеріал не лише з нашого регіону. Його треба показувати. А щоб показувати потрібні умови, починаючи входом і закінчуючи туалетом. Тому у нас є на сьогодні гарний, якісно зроблений мистецький вхід до нашого закладу, заходячи в який людина розуміє, що вона заходить у потужне, священне місце.

Легедзине Трипільська культураЗаклад оновили завдяки фонду «МХП-Громаді». Сучасну вхідну групу збудували у межах національного проекту «Збереження національної культурної спадщини». Щоб туристи з України й світу мали змогу знайомитися з унікальними експонатами трипільської культури.

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ДИРЕКТОРКА БФ «МХП-ГРОМАДІ»
У нас є дуже класний крутий проект у такому автентичному місці Легедзино, де є поселення Трипільської культури. Наш БФ підтримав цей музей , а також низку інших музеїв у межах національного проекту «Збереження національної культурної спадщини».

Відкриття вхідної групи відразу позначилося на музейній діяльності. Відвідувачам вперше представили унікальний фрагмент тканини, якому 6000 років і який вважається одним з найдавніших у світі.

ВЛАДИСЛАВ ЧАБАНЮК, ДИРЕКТОР ДЕРЖАВНОГО ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОГО ЗАПОВІДНИКА «ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА»

«Вона маленька, але вона найдавніша і вона чудом збереглася. Це чудо, що вона змогла зберегтися»

Відкриття вхідної групи об’єднало митців з усієї України. Відомий казкар Сашко Лірник модерував показ патріотичного анімаційного серіалу про трипільську культуру «Моя країна Україна». Також відвідувачі вчилися створювати сувеніри на майстер-класах Ольги Собкович. Гончар Дід Панас навчав виготовляти керамічні вироби.

Легедзине Трипільська культураМузейники кажуть: після оновлення заповідника «Трипільська культура» відкриваються нові можливості розвитку та запрошують на екскурсії відвідувачів з України та світу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x