додому Новини Черкащина Заморозки, дощі та початок опалювального сезону: яким буде цьогорічний жовтень на Черкащині

Заморозки, дощі та початок опалювального сезону: яким буде цьогорічний жовтень на Черкащині

0

Жовтень – місяць поступового завмирання в природі. Зі зменшенням висоти сонця температурний фон у порівнянні із вереснем знижується на 6 градусів. Середня температура жовтня становить 8º.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Середні дати переходу середньодобової температури через +10º, а з тим і закінчення вегетації теплолюбних рослин – 5 жовтня, +8º і початок опалювального сезону – 15 жовтня; +5º й закінчення вегетації всіх рослин – 28 жовтня. Середня кількість опадів в цьому місяці невелика і становить по області 27-30 мм.

babruysk.by

В цьому році жовтень обіцяє бути контрастним щодо температурного фону, від досягнень максимумів 24-26º в першій декаді місяця, до заморозків 3-6 градусів – у другій половині місяця. Опади – в межах та дещо нижче норми.

Всередині місяця може відбутися майже одночасний перехід середньодобової температури через +8 та +5 градусів, а наприкінці – «перший подих» зими, спроба переходу через нуль.

Тож з 10-12 жовтня вже треба бути готовими до початку опалювальногосезону приміщень, особливо закладів соціальної інфраструктури, а саме лікарень, дитячих садочків та шкіл.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом тижня на Черкащині прогнозують дощі та похолодання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version