НовиниЧеркащина#замістьплитки: черкасці в мережі показують владцям проблеми, важливіші за...

#замістьплитки: черкасці в мережі показують владцям проблеми, важливіші за плитку в "Долині троянд"

-

- Advertisment -

Об’єкти SOS, які потребують термінового спрямування коштів, або куди ще можна витратити 10 мільйонів гривень замість вимощуванням плиткою "Долини троянд". У формі флешмобу черкасці в соціальній мережі взялись вказувати владцям на нагальні проблеми міста. Запустила раптівку напередодні активістка Наталя Вернидуб. Вже за кілька днів черкаська стрічка новин у Facebook переповнилась тематичними світлинами та відео. На них – подекуди шокуючі й небезпечні для містян об’єкти. Куди першочергово громада пропонує використати мільйони, – у підбірці vikka.ua

У своєму першому відео, з якого й стартував флешмоб, Наталя Вернидуб показує відсутність тротуарів просто у середмісті Черкас. І закликає фільмувати й фотографувати проблеми міста, які стосуються благоустрою і вимагають вирішення. Дописи пропонує відповідно тегувати: #замістьплитки та #saveдолинатроянд.

Подружжя активістів Вікторія та Андрій Феофілови підхопили таку ініціативу й показали плачевний стан тротуару по вулиці Благовісній та заїзду в двори біля Торгового центру в Південно-Західному районі.

Голова Черкаського обласного громадського об’єднання "Життя без бар’єрів" Леся Валяєва також підтримала раптівку. Одразу кількома дописами. Так, в одному з них акцентує на тому, що в Черкасах тротуари та зупинки громадського транспорту не пристосовані для маломобільних верств населення. А вбиральні у місцевих парках архітектурно не доступні для людей з інвалідністю.

Facebook / Леся Валяєва 

Крім того, жінка нагадала про складну криміногенну ситуацію в місті: часті ДТП, вбивства, напади на людей серед білого дня. Однак проект "Безпечне місто" так у Черкасах і не реалізований.

"Безпека – це перше, на що звертають увагу гості міста, це пункт номер один для жителів Черкас, а не плитка в Долині Троянд!" – пише Леся Валяєва.
 

Разом з тим, пані Леся пригадала владцям і спортивну залу в черкаській школі №6. Та знаходиться в аварійному стані і вкрай потребує ремонту, на який поки що коштів не виділяють. Кілька місяців тому містяни навіть зареєстрували й підтримали петицію про капітальний ремонт зали, однак це питання обранці поки що так і не розглянули на пленарках.

З наріканням на стан черкаських освітніх закладів до флешмобу #замістьплитки долучилось ще чимало містян.

"Чому коли в Черкасах є дитсадки в такому стані, наші керманичі міста вирішують, що "Долина троянд" більш важлива для інвестицій? Чому вони хочуть витратити всупереч громаді мільйони на те, що нам зараз НЕ так важливо? Ну, а безпека дітей зачекає? Правильно розуміємо?" – йдеться в дописі черкащанина В'ячеслава Дзюблика.
 

До нього чоловік додав світлини, що демонструють аварійний стан ігрових павільйонів на подвір’ї дитячого садочка №61. Каже, вони несуть пряму загрозу для тутешніх вихованців. І нагадує: ще на початку цього року міські обранці затвердили виділення 500 тисяч гривень на ремонт навісів. Втім, літо минуло, а будівельників у дитячому закладі й досі чекають.

Facebook / В'ячеслав Дзюблик 

Схожий стан павільйонів і в сусідньому, 63-му, дитячому садочку. Відповідні світлини з хештегом #замістьплитки опублікувала черкащанка Ірина Лапська. Туди, пише, щодня з острахом водить свою молодшу доньку. Однак жінка мало вірить у результативність флешмобу:

"Хоча Анатолій Бондаренко ніколи не побачить мій пост, бо я в нього давно в "чорному списку". Ніколи не почує містян. Постіть, хоч і трісніть, ставте хештеги, кричіть, скандуйте, приходьте на сесію, пишіть листи, звернення… Плитка буде. Бо йому начхати".
 

Facebook / Іра Лапська

На проблему забруднення Дніпра вказує голова громадської ради при Черкаській ОДА Олег Скалько. Чоловік зафільмував, як головну водну артерію міста поряд з місцевою школою веслування та пляжами зливаються стічні води й нечистоти.

Вранці 5 серпня, обурені відсутністю ремонту вулиці Сурікова, місцеві жителі змушені були перекривати дорогу. Громада села Хутори вимагала капітального ремонту дороги, адже через її аварійний стан тут часто трапляються ДТП, а в осінній та зимовий час шлях стає буквально непрохідним. Однак представники департаменту ЖКК, які прибули на зустріч з селянами, заявили: бюджетом міста на поточний рік капремонт автошляху на Сурікова не передбачений. Тому світлини, зроблені під час сьогоднішньої акції черкасець Олександр Поліщук теж позначив #замістьплитки.

Facebook /  Alexandr Polishchuk

Черкасці владці поки ніяк не реагують на флешмоб, організований містянами.

Нагадаємо, доріжки у "Долині троянд" в Черкасах планують встелити майже 9 тис.кв.м. тротуарної плитки. Орієнтовна вартість закупівлі – 10,4 млн.грн. На скандальну реконструкцію черкаська "Дирекція парків" зважилась без попередніх громадських обговорень. І це – попри обурення, яке викликав її проект у містян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаським активістам показали план скандальної ерконструкції "Долини троянд".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x