НовиниЧеркащинаЗамети та повалені дерева: черкаські чиновники назвали ситуацію на...

Замети та повалені дерева: черкаські чиновники назвали ситуацію на дорогах катаклізмом

-

- Advertisment -

Через снігопад у Черкасах виникли тимчасові складнощі з роботою громадського транспорту. Більшість з них спричинили повалені дерева, що не витримали ваги мокрого снігу, обірвані тролейбусні дроти та нерозчищений сніг. Про це сайту vikka.ua повідомив начальник управління транспорту Черкаської міської ради Віталій Москаленко.

"Сьогодні тролейбуси виїхали на дороги у повному складі – 52 одиниці. Щоправда, у зв’язку з обривами тролейбусних ліній по вулиці Дахнівській стало 10 тролейбусів. Один порив був між вул. Менделєєва та вул. Золотоніською. Наразі його вже ліквідовано. Також на тролейбусну тролею впало дерево поблизу санаторію "Україна". Для ліквідації інциденту залучили працівників ДСНС. Також дерево зачепило нашу тролею поблизу вулиці Можайського. Зараз вже все працює", – зазначив чиновник.

Він також повідомив, що повалене дерево спричинило затори, внаслідок чого автобуси №31 та №11 не могли проїхати і мікрорайон Дахнівський був відірваний від міста.

Також, щоб об’їхати повалене дерево, довелося трохи змінити маршрут автобусів по вул. Нарбутівській.

"Є проблема на розворотному кільці по вулиці Менделєєва. Там у нас застрягло десь три автобуси маршрутів №4 і один №26. Дорога була розчищена, а кільце ні. Наскільки я знаю, туди вже поїхала техніка", – розповів посадовець.

За його словами, найближчим часом будуть розчищені кишені на зупинках автобусів. Можливо, цим займуться самі чиновники, адже міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вирішив залучити до прибирання міста працівників міської ради.

"Усі беремо лопати та йдемо чистити сніг, окрім фінансового управління. На вечір передають мороз, ожеледь. Треба до цього підготуватися", – зазначив Віталій Москаленко.

Наразі прибиранням Черкас від снігу займається КП "ЧЕЛУАШ".

"Люди працюють третю добу, справляємося з цим катаклізмом. Наразі на вулицях Черкас працює 9 тракторів та 8 "КАМАЗів". На розчистці снігу задіяно близько 100 осіб. Але для сил "ЧЕЛУАШу" це занадто велика кількість снігу. Для такої ситуації потрібно у 5 разів більше техніки. Найголовніше, що сьогодні скрізь можна проїхати, незважаючи на "кашу" та накат", – повідомив директор КП "ЧЕЛУАШ" Олексій Мельник.

Через повалене дерево вранці 18 січня ледь не постраждали пасажири одного з маршрутних автобусів. Про це сайту повідомив речник ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко. 

"На виїзді з Черкас у напрямку Канева на тролейбусну лінію впала сосна. Ці лінії під напругою впали на маршрутний автобус №132 сполученням Черкаси-Березняки. На той час там перебувало близько 30 пасажирів і їхнє життя опинилося під загрозою. Вони намагалися вийти з автобуса самі, але цього робити було не можна. Треба було чекати, доки тролейбусна аварійна служба відключить електроенергію, а потім звільнили людей", – пояснив речник.

Також він звернув увагу на те, що багато водіїв виїхало на дороги, не підготувавши свої автівки до такої погоди: на стертих, або взагалі літніх шинах. Через це машини позастрягали на дорогах.

У той же час Костянтин Проценко попередив, що увечері також очікується налипання мокрого снігу, тож можливі обриви ліній електропередач. Він закликав черкащан бути обережними, не ходити під великими деревами та оминати ділянки поблизу будівель із похилими дахами.  

Як повідомляв сайт vikka.ua, через негоду чотири населені пункти Черкаини залишилися без електрики.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Разом виходить смачніше: як черкащанка Юлія Кузнець із дітьми готує паски (ВІДЕО)

Сезон підготовки до Великодніх свят розпочато. Черкащанка Юлія щороку разом з дітками випікає паски. До себе на кухню запросила...

Звільняв Харківщину і боронив Бахмут: на Чигиринщині навіки прощаються з військовим

На Чигиринщині прощаються із полеглим на війні з Росією Адамовичем В’ячеславом Дмитровичем. Пишуть на сторінці Чигиринської громади.  Народився Вʼячеслав 9...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x