НовиниЧеркащинаЗаманювати молодих лікарів у черкаські села збираються житлом та...

Заманювати молодих лікарів у черкаські села збираються житлом та високою зарплатою

-

- Advertisment -

Як зауважують медики Черкащини, наразі спостерігається тенденція "старіння" кадрів. Серед лікарів багато працюючих пенсіонерів, людей, які планують завершати професійну діяльність. Тому заманювати молодих лікарів у села збираються грішми та житлом. Про це повідомляють "Сільські обрії".

"Якщо залишити ситуацію без належної уваги, то за декілька років матимемо у медичній сфері "кадровий голод", − зазначає головний лікар Черкаського районного центру ПМСД Ганна Пантюхіна. – Існує гостра потреба залучити молодих лікарів до роботи у сільській місцевості, а це можливо, лише створивши гідні умови праці та проживання. В першу чергу, мова йде про надання житла та автотранспорту спеціалістам. Нерідко буває, що один фельдшер обслуговує кілька сіл і потреба долати десятикілометрові відстані відлякує молодих фахівців. Тому, сприяння в отриманні ними житла, транспорту та пального – вагомі складові приваблення потенційних робітників".

До прикладу, об’єднані громади Черкащини взялися кадровий голод вирішувати самотужки. У Білозірській ОТГ молодим фахівцям пропонують безкоштовне житло та гідну заробітну плату, у Мокрокалигірській ОТГ Катеринопільського району за кошти з місцевого бюджету навчаються двоє осіб у медичному виші Києва. Через кілька років громада матиме молодих фахівців. Яких навчила сама. До речі, у Геронимівці розглядають можливість придбання житла для лікаря загальної практики сімейної медицини.

"Сільським радам вже зараз варто працювати над проектами місцевих програм, спрямованих на підтримку молодих спеціалістів медичної сфери. Якщо хочемо мати здорове населення – варто думати про залучення нових лікарів", – зауважує Ганна Пантюхіна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, середня зарплата черкащан збільшилась майже вполовину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

У Черкасах в Соснівці зведуть житловий будинок (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах в Соснівці по вулиці Дахнівській біля перехрестя з вулицею Соснівська зведуть житловий будинок. Нині на цьому місці...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x