НовиниСпортЗалізні м’язи: молодий черкаський силач-армрестлер прославився на весь світ

Залізні м’язи: молодий черкаський силач-армрестлер прославився на весь світ

-

- Advertisment -

Черкаські силачі Геннадій і Олег Данилови стали відомими не лише в Україні, а й за її межами. Мало кому вдається перевершити родину спортсменів у боротьбі на руках – армрестлінгу. Гідні нащадки черкаського козацтва батько та син майже на кожних змаганнях здобувають перші місця. Спортивна кар’єра 18-річного Олега гучно розпочалася у 2016 році, коли хлопець зібрав цілий врожай медалей в Україні та світі. З представниками спортивної династії спілкувався журналіст сайту vikka.ua.

Батько та син Данилови щойно повернулись із одеських змагань, де проходив Кубок України з армспорту серед чоловіків. Звідти привезли три медалі всіх кольорів на двох. Олег Данилов у категорії 110+ кг на ліву руку виборов – "срібло", на праву – "золото", його батько Геннадій Данилов у цій же категорії здобув бронзову нагороду на ліву руку.

Нагородження в Одесі

18-річний Олег Данилов почав займатися армспортом з 14 років. Любов до фізичної культури в його родині спадкова. Його мати Елеонора у минулому гандболістка та тренер. Батько хлопця Геннадій Данилов у 90-х роках професійно займався пауерліфтингом, піднімав штангу та був рекордсменом України з цього виду спорту. Потім була травма і вже понад 10 років черкащанин захоплюється армрестлінгом.

За фахом Геннадій Данилов тренер і каже, що вкладає у сина весь спортивний досвід.

Найбільш щедрим на спортивні досягнення для родини був 2016 рік. Олег став абсолютним чемпіоном України серед юніорів, узяв дві бронзові медалі на Чемпіонаті Європи з армрестлінгу серед юнаків, а на Чемпіонаті світу у цій же категорії виборов два "срібла". Крім того, виграв кубок України серед чоловіків у змаганнях на ліву руку. У той же час його батько Геннадій став чемпіоном України з армрестлінгу серед ветеранів.

"Цьогоріч Олег перейшов у номінацію юніорів: від 19 до 22 років. Став чемпіоном України серед юніорів, на Чемпіонаті світу в Будапешті він став п’ятим", – розповідає Геннадій Данилов.

Каже, що спортивні задатки у сина помітив давно.

Черкаські силачі Данилови

"Він ще у школі був високим: 1,95 м на зріст та важив 120 кг. Займався баскетболом у команді "Черкаські Мавпи-98", але команда перестала існувати і він почав активніше займатися армспортом. Уже через рік після початку тренувань виграв всеукраїнські змагання", – розповідає Геннадій Данилов.

Сам Олег підкреслює, що завдячує успіхам батьку. Адже з самого дитинства він прищепив йому любов до спорту.

"Десь рік тому я вже почав перемагати батька. У нас приятельські стосунки. Я теж тренер. Наразі здобуваю відповідну освіту в ЧНУ ім. Б. Хмельницького", – розповідає молодий спортсмен.

Бути у 18 років одним із найсильніших українців – справа відповідальна. Олег зазначає, що про його важку руку всі його знайомі вже давно знають. За його словами, у спортсменів є, так би мовити, негласний кодекс – уникати конфліктних ситуацій і завжди попереджати людей, які намагаються зчинити сварку.

"Взагалі серед спортсменів, де б не виступав, конфліктів не бувало. Все вирішується за столом. А у житті різне буває. Якось торік до мене на вулиці підійшли двоє чоловіків напідпитку, запитали цигарки. Я відповів, що не палю, але вони розв’язали конфлікт. Довелося трохи їх заспокоїти", – пригадує силач.

Усі фото надані героями публікації

Хлопець каже: суворий режим щодо харчування та здорового способу життя ніяк не обмежує його молодіжні інтереси.

"У вільний час дуже люблю бувати з друзями на природі, слухаю музику та малюю", – розповідає він.

Олег Данилов наразі навчається, тренується та активно готується до Чемпіонату Європи, що відбудеться у травні 2018 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаських паралімпійців та дефлімпійців відзначили нагородами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x