НовиниЧеркащинаЗал аплодував стоячи: у Черкасах презентували фільм "Крути 1918"...

Зал аплодував стоячи: у Черкасах презентували фільм "Крути 1918" (ФОТО)

-

- Advertisment -

У вечір п’ятниці 8 лютого черкаський кінотеатр "Україна" чи не вперше був заповнений такою кількістю відвідувачів. Жителі та гості міста зібрались на прем’єру історичного фільму-екшену "Крути 1918", де також мали змогу поспілкуватись із режисером Олексієм Шапарєвим та виконавицею головної жіночої ролі, уродженкою Черкас Надією Коверською, інформує кореспондент сайту vikka.ua.

"Зараз у нас триває тур містами України. В Черкасах зібрався найбільший зал, – ділиться спостереженнями Надія. – У нашому фільмі багато паралелей із сучасним часом, хоча події відбувались 101 рік тому. Це паралелі про боротьбу, яка досі триває. Боротьбу за незалежність".

Зазначимо, в основі сюжету фільму лежить реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії.

Кінострічку знімали 6 місяців, до її створення залучено близько 950 осіб. Зокрема, відзначилась і молодь із Черкащини, яка знялась у масовці. Хлопці із Сигнаївки грали муравйовців і київських гімназистів. Також на станції Сигнаївка знімали епізоди картини.

"Тут відбувались зйомки сцени розстрілу наших хлопців. Роздягнені, босі вони стояли цілу ніч і співали гімн України. На вулиці було 20 градусів морозу. Так само, як і сто років тому", – розповідає Надія Коверська.

Режисер Олексій Шапарєв намагався відійти від пафосних, стандартних кліше у фільмі, тому шукав нову форму для героя. Для українських бійців під час зйомок обирались крупні плани, щоб показати їхні емоції. Червоногвардійці ж були представлені як зграя.

Зафільмувати події біля Крут було важливо морально та історично, адже досі ніхто не знімав про те, як 400 молодих хлопців вийшли в бій проти 4-тисячної армії.

"Коли я поїхав у Меморіальний комплекс "Пам'яті героїв Крут", де музей розділений на дві частини: фото студентів і червоногвардійців, побачив, що наймолодшому із крутянців було лише 14 років. Я зрозумів, що мій син теж такий, – каже Олексій Шапарєв. – Тема зачепила тим, що вдесятеро менші по силі й досвіду хлопці зупинили армію".

Історія проникла в душі черкащан. Під час презентації мало хто стримував сльози, а після перегляду зал кілька хвилин аплодував стоячи.

"Моя мама плаче, значить, все вдалось", – мовила головна героїня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам влаштують безкоштовний показ фільму "Чорний козак".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x