НовиниЗакриття російських соцмереж "Вконтакті" і "Однокласники" розділило думки черкащан

Закриття російських соцмереж "Вконтакті" і "Однокласники" розділило думки черкащан

-

- Advertisment -

Нові санкції проти Росії, які передбачають блокування низки соціальних мереж, черкащани сприйняли неоднозначно. Підписаний Президентом України Петром Порошенком указ має має бути оприлюднений у друкованих ЗМІ через 15 днів після підписання, а отже має вступити в дію не пізніше 1 червня. Тим часом соцмережі буквально вибухнули коментарями про заборону "Вконтакті" та "Однокласників", у яких зареєстровані мільйони українців. Коментарі черкаських користувачів зібрав сайт vikka.ua.

Найбільше обговорень теми санкцій з’явилося серед користувачів Facebook. Деякі з черкащан вважають, що тепер і ця, більш "доросла" мережа, яка акумулює здебільшого серйозні теми і новини, на відміну від розважальних російських соцмереж, зіпсується постами із котиками, кулінарними рецептами та рекламою.

"Тепер вся ця каша сюди перелізе", – остерігається черкащанка Олександра Буйвол.

Схожої думки і помічниця одного з черкаських нардепів Інна Ключка.

"Скоро "Фейсбук" поповниться юзерами десь 2005 року народження. Треба готуватися до масштабного бану", – пише вона.

По-іншому сприймає ситуацію черкаський блогер Захар Колісніченко. На його думку, кожен користувач може сам обирати, який хоче бачити контент у власній стрічці, кого додавати в друзі, за чиїми новинами стежити, в які спільноти додаватися тощо.

"Кожен може створити тут свій "закритий клуб", якщо хоче. І скільки б людей не прийшли сюди з "Вконтакті", це не завадить", – пише він.

Інші користувачі додають: ті, хто захоче користуватися забороненими соцмережами, продовжуватимуть це робити, використовуючи різні засоби, такі як VPN (віртуальна приватна мережа) та анонімайзери.

Чимало черкасців у мережі все ж позитивно сприйняли новину про введення санкцій. Серед них – і радник голови Черкаської ОДА Андрій Кравець.

"Попередьте знайомих, які досі сидять на "Яндексі": для них настав час нарешті навчитися користуватися Google та зрозуміти переваги Facebook над "Одноклассниками", – зазначає він.

"Як людина, яка працює з молоддю, я тільки зрадію, якщо адекватні люди перейдуть саме сюди (у Facebook, – ред.)", – додає громадська активістка Вікторія Феофілова.

Підтримує ініціативу Президента і депутат міськради від "Самопомочі" Олексій Романов. Однак дивується, що таке рішення ухвалене лише на четвертий рік війни.

Солідарний з ним і депутат обласної ради "укропівець" Андрій Сегеда: "Пару медальок "бойцам", які проявили ініціативу у боротьбі на ідеологічному фронті (на 3-й рік війни) – варто навішати. Років за 5, може, і канали супутникові, котрі "із-за порєбріка" візьмуть до уваги".

Разом з тим, деякі черкасці все ж вказують на недоліки заборони російських соцмереж. Зокрема незручності відчують на собі ті користувачі, у кого із забороненими сайтами пов’язана робота. В першу чергу це стосується SMM-менеджерів, які займаються просуванням брендів з використанням соцмереж.

"Це типове вивчення реакції хом'ячків на непопулярні рішення", – пише Ірина Родіонова.

А ось депутат міськради "свободівець" Максим Шило скептично ставиться до того, що російські соцмережі вдасться заборонити українцям.

"Побачимо, чи технічно це зможуть реалізувати", – пише він.

Дехто сприйняв новину про інтернет-санкції із гумором. Так, черкаський "порошенківець" Сергій Рубан жартома пропонує "вигнанцям" із "Вконтакті" та "Однокласників" допомогу в реєстрації на "Фейсбуці" та "Інстаграмі".

Журналіст Валентин Чернявський написав, що вирішив видалити сторінку із "Вконтакті". А тим часом його колега Назарій Вівчарик, навпаки, виявив бажання зареєструватися, "щоб наробити там шуму до того, як мережу закриють".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині взялися навчати дітей по-новому.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x