НовиниКриміналЗакликала штурмувати «Азовсталь»: на Черкащині викрили двох проросійських активісток

Закликала штурмувати «Азовсталь»: на Черкащині викрили двох проросійських активісток

-

- Advertisment -

СБУ продовжує заходи з викриття ворожих інтернет-пропагандистів, які сприяють окупантам. Двом прихильницям «руZZкого мира» повідомлено про підозру. Повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

Так, черговою проросійською пропагандисткою виявилася мешканка Черкаського району.Вона поширювала антиукраїнський контент у соцмережах, зокрема в заборонених «Однокласниках».

В матеріалах та репостах відкрито підтримувала військову агресією рф проти України. Крім цього, закликала окупантів визволити нашу державу від так званого «фашизму» та штурмувати «Азовсталь».

Іншу блогерку кіберфахівці СБУ викрили в Черкасах. Вона у соцмережі «TikTok» активно коментувала відео на підтримку окупантів та виправдовувала їх злочинні дії.

Зокрема, закликала рашистів до захоплення влади та зміни меж території нашої країни. Також, активно пропагувала політику кремля та дискредитувала чинну українську владу.

У результаті обшуків у зловмисниць було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили зловмисницям про підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Як повідомляла раніше vikka.ua, більше 100 літрів спиртової суміші виявили у водія на смілянському блокпосту

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x