НовиниЗаборгованість у понад 13 мільйонів гривень: смілянська лікарня просить...

Заборгованість у понад 13 мільйонів гривень: смілянська лікарня просить в Уряду коштів

-

- Advertisment -

Працівники Спеціалізованої медико-санітарної частини №14, що в Смілі, вимагають від Уряду та МОЗ відновити фінансування лікарні з державного бюджету та негайно знайти кошти, щоб покрити заборгованість перед колективом у понад 13 мільйонів гривень і забезпечити подальшу діяльність медичного закладу. Про це повідомляє "Голос України".

Як розповіли на брифінгу у Верховній Раді працівники медчастини, заклад й досі залишається на балансі МОЗу, але з початку 2017 року міністерство "забуло" його включити у мережу лікувальних закладів і не фінансує лікарню.

167 медиків щодня виходять на роботу, надаючи допомогу хворим. За 10 місяців 2017 року заборгованість лікарні за комунальні послуги сягає близько 6 млн. грн. У ній відключене світло та опалення, заради надання медичної допомоги апаратуру підключено до альтернативних джерел енергопостачання за кошти благодійників. У помешканнях медиків також відімкнули світло та воду за борги.

Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд назвала "безвідповідальним" рішення МОЗ про закриття лікарні і закликала депутатів повернути державне фінансування медчастині, до якої приїздять на лікування пацієнти із усієї Черкаської області.

"В Україні сталася безпрецедентна ганебна ситуація, якою руйнують медичний заклад у місті Сміла на Черкащині, – зауважила заступник голови Комітету з питань охорони здоров"я Ірина Сисоєнко. – За 11 місяців лікарня не одержала жодної копійки державного фінансування".

Парламентарій додала, що медпрацівники разом із депутатами із фракції "Самопоміч" неодноразово проводили зустрічі з в.о. Міністра охорони здоров"я Уляною Супрун та Прем"єр-міністром, щоб повернути фінансування державному медичному закладу, однак жодних зрушень немає. Всі медико-санітарні частини за рішенням уряду були передані на утримання місцевим бюджетам, проте цю медчастину місцева влада відмовилася взяти на баланс.

"Це багатопрофільний медичний заклад, і юридично ця лікарня належить державі, а тому уряд, Міністерство фінансів має погасити у 2017 році заборгованість 13,5 млн.грн. у першу чергу на фонд оплати праці", – резюмувала І. Сисоєнко.

Головний лікар медсанчастини №14 м. Сміла Наталія Колобовнікова звернулася до керівництва держави та до народних депутатів із проханням відновити фінансування з держбюджету.

"У нас склалася не те, що критична, а жахлива ситуація. Ми не отримуємо зарплату, хоча у нас багато співробітників працюють родинами. У нас вдома теж відімкнули світло, воду, опалення за борги. Але ми продовжуємо працювати, до нас приходять пацієнти, ми їх лікуємо", – додала головний лікар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині люди стають "заручниками" психлікарні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x