додому Новини Черкащина "Заберіть у нерозумних сірники, і так все тліє!" – головний медик Черкас...

"Заберіть у нерозумних сірники, і так все тліє!" – головний медик Черкас про фінансування медицини в умовах епідемії

0

Черкаські владці не віднайшли у 2-мільярдному бюджеті міста 10 мільйонів на засоби захисту медиків на випадок розповсюдження коронавірусу.

Про це у своєму Facebook-дописі повідомив очільник Департаменту охорони здоров’я Олег Стадник. Чиновник зізнається, хоч нині сам перебуває у владі, соромиться її повного безсилля при загрозі епідемії. Адже ті, хто найпершим прийматиме виклик хвороби, на сьогодні залишаються повністю незахищеними. 

"Вчорашній день залишив двояке відчуття. Жирну крапку у цьому відчутті поставила новина, про те, що на Тернопільщині захворіло на коронавірус чотири лікарі", – пише пан Стадник.

 

При цьому перша половина дня, зізнається чиновник, починалась досить оптимістично. По-перше, в лабораторному центрі з’явились тести для полімеразної ланцюгової реакції, які дозволяють протягом кількох годин діагностувати захворювання на COVID-19 у Черкасах, не відправляючи зразки в столичну лабораторію.

Другим позитивним моментом Олег Стадник назвав зустріч влади з представниками місцевого бізнесу, які заявили, що готові фінансово підсобити черкаській медицині. Бізнесмени створили Фонд і наглядову раду, яка відслідковуватиме рух коштів

"Перше запитання , яке було до мене: яка у вас є потреба, що потрібно закладам. Я відповів, що потреба – 150 мільйонів, але найперше треба захистити медиків, – розповів чиновник. – А потім був сором. Я прийшов із потребою на виконком. Не 150 млн, а лише майже 10 млн. Милостиво пообіцяли дати 5 млн. Але пізніше…"
 

Обурений таким ставленням владців до медицини, Олег Стадник звертається до міського голови:

"Анатолію Васильовичу, заберіть у нерозумних сірники, і так все вже тліє. Із 2 МІЛЬЯРДІВ міського бюджету не знайшлось 10 мільйонівн, або 0,5 %!"

 

Разом з тим, головний медик Черкас інформує: усього на сьогоднішній день в інфекційній лікарні міста перебуває 41 особа, з них – 7 дітей. Зокрема, у чотирьох, в тому числі, однієї дитини діагностовано грип, 8 пацієнтів (з них 2 дітей) лікується від пневмонії. З підозрою на коронавірус в інфекційці нині госпіталізовано 2 пацієнта.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаські владці не захотіли відмовитись від купівлі дорогого дорожнього пилосмока, аби вивільнити кошти на потреби інфекційної лікарні.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version