НовиниЧеркащина"Заберіть у нерозумних сірники, і так все тліє!" –...

"Заберіть у нерозумних сірники, і так все тліє!" – головний медик Черкас про фінансування медицини в умовах епідемії

-

- Advertisment -

Черкаські владці не віднайшли у 2-мільярдному бюджеті міста 10 мільйонів на засоби захисту медиків на випадок розповсюдження коронавірусу.

Про це у своєму Facebook-дописі повідомив очільник Департаменту охорони здоров’я Олег Стадник. Чиновник зізнається, хоч нині сам перебуває у владі, соромиться її повного безсилля при загрозі епідемії. Адже ті, хто найпершим прийматиме виклик хвороби, на сьогодні залишаються повністю незахищеними. 

"Вчорашній день залишив двояке відчуття. Жирну крапку у цьому відчутті поставила новина, про те, що на Тернопільщині захворіло на коронавірус чотири лікарі", – пише пан Стадник.

 

При цьому перша половина дня, зізнається чиновник, починалась досить оптимістично. По-перше, в лабораторному центрі з’явились тести для полімеразної ланцюгової реакції, які дозволяють протягом кількох годин діагностувати захворювання на COVID-19 у Черкасах, не відправляючи зразки в столичну лабораторію.

Другим позитивним моментом Олег Стадник назвав зустріч влади з представниками місцевого бізнесу, які заявили, що готові фінансово підсобити черкаській медицині. Бізнесмени створили Фонд і наглядову раду, яка відслідковуватиме рух коштів

"Перше запитання , яке було до мене: яка у вас є потреба, що потрібно закладам. Я відповів, що потреба – 150 мільйонів, але найперше треба захистити медиків, – розповів чиновник. – А потім був сором. Я прийшов із потребою на виконком. Не 150 млн, а лише майже 10 млн. Милостиво пообіцяли дати 5 млн. Але пізніше…"
 

Обурений таким ставленням владців до медицини, Олег Стадник звертається до міського голови:

"Анатолію Васильовичу, заберіть у нерозумних сірники, і так все вже тліє. Із 2 МІЛЬЯРДІВ міського бюджету не знайшлось 10 мільйонівн, або 0,5 %!"

 

Разом з тим, головний медик Черкас інформує: усього на сьогоднішній день в інфекційній лікарні міста перебуває 41 особа, з них – 7 дітей. Зокрема, у чотирьох, в тому числі, однієї дитини діагностовано грип, 8 пацієнтів (з них 2 дітей) лікується від пневмонії. З підозрою на коронавірус в інфекційці нині госпіталізовано 2 пацієнта.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаські владці не захотіли відмовитись від купівлі дорогого дорожнього пилосмока, аби вивільнити кошти на потреби інфекційної лікарні.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Медику з Монастирища надали квартиру

У п’ятницю, 31 травня, медик Тимур Кучер отримав житло для своєї родини. Про це повідомляє Монастирищенська міська рада. Тимур Кучер...

У Черкасах пройшли змагання з шахів «Кубок міського голови»

93 шахісти віком від 7 до 18 років демонстрували свою майстерність та ерудицію на змаганнях «Кубок міського голови». Повідомляє...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x