додому Новини Черкащина За вихідні водні патрульні на Черкащині конфіскували у браконьєрів 90 кілограмів риби...

За вихідні водні патрульні на Черкащині конфіскували у браконьєрів 90 кілограмів риби (ФОТО)

0

На вихідних 29 та 30 вересня екоінспектори викрили двадцять сім порушень природоохоронного законодавства. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України склала 21012 грн, інформує прес-служба Черкаського рибоохоронного патруля.

У правопорушників конфісковано 90 кг водних біоресурсів та 18 заборонених знарядь лову.

Для прикладу, 29 вересня о 4:40 державними інспекторами Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області під час патрулювання на Кременчуцькому водосховищі в межах села Червона Слобода Черкаського району було виявлено та затримано правопорушника, який займався незаконним виловом водних біоресурсів з гумового човна за допомогою двох мисинових сіток та виловив рибу таких видів: в’язь – 3 шт., судак – 14 шт., окунь – 4 шт., плоскирка – 34 шт., карась – 10 шт., плітка – 26 шт., загальною вагою 20 кг.

При розрахунку за незаконне добування водних біоресурсів, який здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів" було встановлено, що збитки, нанесені рибному господарству України, складають 11152 грн. 00 коп.

На місце скоєння правопорушення було викликано працівників поліції для проведення слідчих дій. Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, браконьєри у Смілі наловили риби на понад 17 тисяч гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version