додому Новини Черкащина За три дні рибоохоронці виявили на Черкащині півсотні порушень (ФОТО)

За три дні рибоохоронці виявили на Черкащині півсотні порушень (ФОТО)

0

У період з 9 по 11 листопада державними інспекторами Черкаського рибоохоронного патруля було виявлено 54 порушення природоохоронного законодавства. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 53 839 грн. У правопорушників вилучено 200 кг водних біоресурсів та 22 заборонені знаряддя лову. Про це інформує прес-служба Держрибагентства.

Для прикладу, дев’ятого листопада під час проведення рибоохоронного рейду в с. Митниця Шполянського району було затримано порушника. Чоловік на місцевому ставку займався незаконним виловом водних біоресурсів за допомогою двох мисинових сіток. При цьому, порушнику вдалось добути 40 кг риби, а саме: товстолобик – 131 шт. та щука – 1 шт. Збитки становлять 33 490 грн.

10 листопада було викрито чоловіка, який здійснював незаконний вилов риби методом багріння з дюралевого човна. На момент затримання у нього було виявлено 12 екз. судака, загальною вагою 5 кг. Сума збитків склала 6 120 грн. Порушення вдалось зафіксувати на Кременчуцькому водосховищі, поблизу м. Черкаси.

Цього ж дня в адміністративних межах м. Черкаси було затримано громадянина, який проводив лов риби методом багріння за допомогою потрійного гачка № 20 з дюралевого човна. Порушник виловив 84 кг товстолобика (8 екз.). Завдано збитків у розмірі 3 570 грн.

На місце скоєння правопорушень було викликано працівників поліції для проведення слідчих дій. На всіх осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. За всіма наведеними фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за жовтень черкаські браконьєри виловили понад дві тонни риби.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version