НовиниЗа тиждень спеціальна комісія з'ясує подальшу долю "Азоту" (ВІДЕО)

За тиждень спеціальна комісія з'ясує подальшу долю "Азоту" (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

За тиждень міністерська комісія має з'ясувати, чи можливо поновити виробництво на хімічних заводах у Черкасах і Рівному. Про це йшлося на засіданні Кабміну в середу, повідомляє прес-служба ОДА.

Черкаський "Азот", як і рівненський завод, не працює із кінця травня. Їх відімкнули від газопостачання. Відтак виробничі процеси були зупинені. Підприємства мають борги за спожитий газ. А проти керівництва корпорації "Ostchem" відкриті кримінальні провадження.

"Черкащина – аграрна область, тому для нас питання добрив украй важливе, – зазначив на засіданні Кабміну голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Окрім того, на "Азоті" працюють чотири з половиною тисячі черкащан. Це – робочі місця, податки тощо. Як завод у Черкасах, так і в Рівному є флагманами з виробництва азотних добрив в Україні. Я спілкувався з директором "Азоту". Якщо заводу відновлять газопостачання, він готовий запустити виробництво вже до кінця місяця".

За інформацією Мінагрополітики, нині на потреби аграріїв бракуватиме близько 300 тис. тонн добрив. Навіть якщо повноцінно запрацює Одеський припортовий завод, то все одно буде дефіцит. У міністерстві пропонують або запускати зупинені заводи, або відкривати кордони та скасовувати мита на імпорт добрив.

"Профільні міністерства разом із НАК "Нафтогаз України" мають дати чіткий прогноз: чи можливо запустити "Азот" і "Рівнеазот", на яких умовах, яке матимемо внутрішнє виробництво добрив в Україні, – сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. – Як ні, то будемо ухвалювати рішення щодо імпорту. До складу цієї робочої групи треба доєднати голів Черкаської та Рівненської областей".

Як уже повідомляв сайт vikka.ua, на засіданні Кабміну Ткаченку також вдалося домовитися за фінансування доріг в області.

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Золотоноші намагався перейти кордон в жіночому одязі і за паспортом сестри

44-річний житель Золотоноші, переодягнувшись у жіночий одяг, намагався перетнути державний кордон із Румунією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба...

На Черкащині попереджають про пожежну небезпеку

Синоптики попереджають, що в Черкаській області очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x