додому Новини За тиждень грип забрав життя двох черкащан

За тиждень грип забрав життя двох черкащан

0

За ІІ тиждень 2016 року на грип та ГРВІ у Черкасах захворіло понад дві тисячі осіб, із них 50,3% – діти та підлітки. Про це сайт vikka.ua інформують в Черкаському міському управлінні Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) складає 76,8 на 10 тисяч населення міста, що в 2,4 рази більше, ніж за попередній тиждень. Госпіталізовано 202 особи (9,3% від захворілих), із них 67,8% – діти до 17 років.

За звітний тиждень зареєстровано два летальні випадки від грипу. Така інтенсивність епідемічного процесу притаманна для цієї пори року, – переконують фахівці.

З початку епідемічного сезону 2015-2016 років (з 01.10.2015) проведено 58 вірусологічних обстежень хворих на грип та ГРВІ. У трьох випадках результат позитивний, зокрема в однієї жінки, яка померла, виділено віруси грипу типу А (H1N1) – пандемічний.

Станом на 14 січня 2016 року вакциновано проти грипу 842 особи. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів підприємств. Незначна кількість проведених щеплень забезпечує індивідуальний захист щеплених, проте не створює загальний імунний прошарок серед населення. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, лікарі закликали черкащан берегтися від застуди та грипу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version