НовиниЧеркащинаЗа скандальний тендер з прибирання вулиць Черкас взялася поліція...

За скандальний тендер з прибирання вулиць Черкас взялася поліція (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Управління захисту економіки Нацполіції виявило порушення у документації щодо закупівлі послуг з прибирання та підмітання вулиць Черкас на суму 60 мільйонів 743 тисячі гривень. Про це йдеться у листі начальника поліцейського управління Андрія Даниляка до міської ради від 14 грудня, повідомляє vikka.ua.
 
У ході вивчення тендерної документації правоохоронці виявили невідповідність вимог до учасників торгів Закону України №922 "Про публічні закупівлі". Зокрема йдеться про обов'язковість підтвердження досвіду виконання робіт у визначених замовником обсягах або надання відгуків про виконані роботи, а також інформацію про відстань від бази протиожеледних матеріалів підрядника до перехрестя вулиць Смілянська та Вернигори.
Таким чином, технічна документація не відповідає вимогам, оскільки порушено ст. 3 та ст. 5 зазначеного Закону.
 
"На підставі цього можна вважати, що технічне завдання розроблено під конкретного учасника, а це фактично свідчить про неможливість прийняття (перемоги) у процедурі закупівлі різних учасників, що обмежує їх коло та призводить до виключення найбільш вигідної пропозиції під час проведення публічної закупівлі", – йдеться у листі від поліції.
 
Начальник Управління захисту економіки в Черкаській області звернувся до міського голови Анатолія Бондаренка, секретаря міськради Олександра Радуцького та в.о. директора департаменту ЖКК Сергія Танюка з вимогою ознайомити тендерний комітет із виявленими порушеннями та повідомити про прийняте рішення у найкоротший термін.
 
Нагадаємо, на останній пленарці секретар Черкаської міськради звернувся до СБУ щодо "прибирального" тендера, в якому, на його думку, завищена вартість послуг. Так, торік ця послуга обійшлася у 22 мільйони, тоді як цьогоріч за неї хочуть віддати понад 60 мільйонів. Радуцький вимагав відкликати пропозицію та обґрунтувати запрошувану суму. Депутати запит секретаря підтримали. Натомість виконувач обов’язків директора профільного департаменту Сергій Танюк такі дії назвав піаром та перешкоджанням його роботі. Мовляв, вартість "чистого" тендеру обґрунтована.
 
 
Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас заявив, що звільнить Савіна тільки тоді, коли суд визнає його винним.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x