НовиниЗа рік вартість борщового набору зросла майже утричі

За рік вартість борщового набору зросла майже утричі

-

- Advertisment -

Гаманці пересічних черкащан порожніють: ціни на продукти харчування ростуть, як на дріжджах.

Сукупна вартість споживчого кошика (хліб та хлібобулочні вироби, борошно, макаронні вироби, крупи, олія, цукор, яйця, овочі) цьогоріч зросла майже на 250 гривень та зараз складає 790,88 грн. (торік – 541,21 грн.). За цим показником наша область посідає 9-е місце по Україні. Про це vikka.ua повiдомили у департаменті регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації.

Так, за попередній місяць найбільше подорожчали сало (на 11,9–8,6%), овочі (із них цибуля ріпчаста – на 45,5%, морква – на 21,5%, картопля – на 9%), цукор та яйця. На кілька відсотків зросли ціни на маргарин, масло, продукти переробки зернових, молоко та молочні продукти, фрукти, яловичину, м’ясо птиці.

Фахівці додають, що навіть попри залучення місцевих товаровиробників до реалізації власної сільськогосподарської продукції на ринках області, ціна на основні овочі борщового набору (картопля, капуста, морква, буряк, цибуля) зросла на 272,4 відсотка та становить 39,62 грн. (у 2014 році – 14,49 грн.).

Прогноз стосовно того, як поводитимуть себе ціни в подальшому, експерти не роблять, посилаючись на такі фактори, як: вартість сировини (матеріалів, палива, енергія), транспортні тарифи, попит, вартість реклами, збільшення заробітної плати тощо.

Нагадаємо, як повідомляв сайт vikka.ua черкащани за останні чотири роки менше стали їсти картоплі, м’яса та цукру. Також майже на два кілограми картоплі менше щомісяця припадає на одного жителя області.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

До Черкас привезли гуманітарний вантаж із Фінляндії (ВІДЕО)

Медичні засоби, їжа, меблі, медичне обладнання, засоби гігієни. Волонтерська організація «ЛАД» отримала черговий гуманітарний вантаж з Фінляндії. Інформують у...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x