НовиниЧеркащинаЗа прогнозами в суботу буде дощ, в неділю -...

За прогнозами в суботу буде дощ, в неділю – спека

-

- Advertisment -
За прогнозами синоптиків у суботу до Черкаської області ще надійде порція дощів та гроз. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За його словами, у суботу хмарне небо не дозволить денним температурам підвищитися вище 22-27º. А от надалі Черкащина перепочине від дощів.  У неділю до керування погодою приступить потужний антициклон з північного сходу, який зумовить тривалий період стабільної та аномально теплої погоди протягом 5-6 днів з температурою вночі 12-17 градусів, вдень стовпчики термометрів штурмуватимуть спекотні позначки 28-33 градуси.
Серпень цього року відзначився дощами, на Черкащині випало 27-119 мм або 55-230% місячної норми.
За спостереженнями агрометеорологів області, верхній (0-10 см) шар грунту у Жашкові, Звенигородці – сильно, Золотоноші, Умані – добре, Смілі, Чигирині – слабко зволожений. В цілому погодні умови серпня 2022 були сприятливими для вегетації пізніх та городніх культур. Для цукрового буряка, в якого триває ріст кореня, серпневі дощі вкрай необхідні, але їх надмірна кількість може негативно вплинути на показники цукристості. З малосприятливих факторів залишається підвищена вологість повітря в денні години та часті дощі, які сприяли розповсюдженню захворювань, шкідників, інтенсивному росту бур’янів, уповільнювали збирання урожаю зернових та зернобобових культур.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x