НовиниКриміналЗа привласнення бюджету судитимуть колишню головну бухгалтерку черкаського медзакладу

За привласнення бюджету судитимуть колишню головну бухгалтерку черкаського медзакладу

-

- Advertisment -

Колишню головну бухгалтерку одного з комунальних медзакладів судитимуть за підозрою у привласненні бюджетних грошей. За версією слідства, підозрювана організувала злочинну схему разом зі спільницею. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

бухгалтер рахунок До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої посадовиці одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради та її спільниці, які привласнили бюджетні кошти, виділені комунальному підприємству на оплату заробітної плати, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За версією слідства, обіймаючи посаду заступника головного бухгалтера одного з медичних закладів міста Черкаси, підозрювана перераховувала кошти на картку своєї знайомої під приводом виплати заробітної плати. Хоча фактично остання у трудових відносинах з комунальним підприємством не перебувала. Левову частку грошей спільниця повертала колишній посадовиці на її особистий рахунок.
Внаслідок вказаних протиправних дій медичному закладу заподіяно збитків на загальну суму понад 1 млн грн.

Разом з обвинувальним актом прокурора комунальним підприємством до суду подано позов в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої державі.

Санкціями зазначених статтей ККУ передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

У Черкасах об’єднали дві лікарні: пацієнти не відчують змін

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Повітря у Черкасах забруднене формальдегідом, діоксидом азоту, аміаком

У Черкасах щоденно досліджують якість атмосферного повітря. Про результати роботи відповідної лабораторії пишуть на сторінці Черкаського обласного гідрометцентру. Проби...

У Черкасах прокуратура захистила ще один історичний будинок (ФОТО)

Прокурори Черкаської обласної прокуратури захистили в суді ще один історичний будинок, який розташований по бульвару Шевченка в центральній частині...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x