додому Новини Черкащина За побиття черкащанина судитимуть трьох колишніх патрульних

За побиття черкащанина судитимуть трьох колишніх патрульних

0

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох колишніх працівників Управління патрульної поліції м. Черкаси. Кримінальне провадження розпочате за фактом отримання місцевим жителем тілесних ушкоджень від працівників поліції при перевищенні ними своїх службових повноважень. Про це інформує пресслужба прокуратури Черкаської області.

Досудове розслідування встановило, що 27 березня 2017 року обвинувачені під час виконання службових обов’язків зупинили автівку під керуванням місцевого жителя, який, не подавши сигнал світловими покажчиками повороту відповідного напрямку, здійснив поворот.

На ґрунті зухвалої та провокативної поведінки працівників поліції між ними та пасажиром зупиненого автомобіля виник словесний конфлікт.

Попри те, що чоловік не порушував громадський порядок, правоохоронці із застосуванням фізичної сили та спецзасобів незаконно затримали потерпілого, який до того ж виявився з інвалідністю.

Окрім того, на потерпілого складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 173 (дрібне хуліганство), ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП, які за результатами судового розгляду закрито за відсутністю в діях особи складу зазначених адміністративних правопорушень.

Довідково: колишнім правоохоронцям загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, патрульні Черкащини поділились результатами за півріччя роботи.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version