НовиниЗа півроку черкаські рятувальники погасили 489 пожеж та зібрали...

За півроку черкаські рятувальники погасили 489 пожеж та зібрали 330 г ртуті

-

- Advertisment -

7 липня під головуванням начальника управління ДСНС області генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Гвоздя відбулося розширене засідання колегії. Під час роботи колегії було підбито підсумки роботи управління та підпорядкованих йому пожежно-рятувальних підрозділів за 6 місяців 2016 року, а також розглянуто основні питання на найближчу перспективу, повідомляє прес-служба відомства.

Віктор Гвоздь оприлюднив основну статистику стану пожежної та техногенної безпеки в області.

"Ситуація непроста, але контрольована. В області зареєстровано 1474 надзвичайних подій, для ліквідації пожеж пожежно-рятувальні підрозділи здійснили 489 виїздів. На місці пожеж було врятовано 10 громадян, 32 людини загинуло", – зазначив Віктор Гвоздь.

Хімічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення на ліквідацію наслідків розливу ртуті здійснила 81 виїзд, в ході проведених на місцях робіт хіміки зібрали 330 грамів ртуті.

Підрозділами управління ДСНС 221 раз надавалась різнопланова допомога населенню.

Впродовж 6 місяців дві групи саперів управління, змінюючи одна одну, відпрацювали чотири відрядження в зоні проведення антитерористичної операції, де виконували спеціальні завдання керівництва АТО. Водночас на території області піротехніки виявили та знищили 619 одиниць вибухонебезпечних предметів різного калібру часів минулих війн.

Окремо начальник управління зупинився на аналізі стану безпеки людей під час відпочинку на воді.

– "Ми маємо досить тривожну статистику, – зазначив Віктор Михайлович. – На водних об’єктах області виникли 33 надзвичайні події, під час яких загинули 25 осіб, 35 було врятовано. Лише за останній тиждень потонуло семеро людей. Ми повинні активізувати роботу в напрямку навчання населення діям в разі небезпеки, а також попередження надзвичайних подій на воді" – підкреслив Віктор Гвоздь.

Заслухавши звіти та доповіді, перед керівниками структурних підрозділів управління було поставлено ряд завдань. Зокрема вжити заходів, аби захистити від вогню новий врожай зернових та досягти виконання всіх протипожежних заходів в місцях його зберігання та переробки. У зв’язку з аномальними погодними умовами, провести профілактичні заходи спрямовані на недопущення пожеж в природних екосистемах лісових масивах, торфовищах та на звалищах. Продовжити роботу щодо поліпшення соціально-побутових умов несення служби особовим складом, забезпечення підрозділів новітніми зразками бойового одягу, спорядження та обладнання. А також, щодо заощадження бюджетних коштів, зокрема в частині переведення підрозділів на альтернативні види енергії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, відпочинкову зону Черкащини перевірятимуть з метою уникнення надзвичайних ситуацій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Деякі черкасці сьогодні будуть без гарячої води

Сьогодні, 29 травня, мешканці житлового будинку по вул. Смаглія, 6 залишаться без гарячого водопостачання. Про це повідомляє пресслужба КПТМ...

Черкаські освітяни передали допомогу військовим на Донеччині

Колективи та учні закладів загальної середньої освіти Черкас придбали сім квадрокоптерів MAVIC 3, які особисто передали захисникам. Школи, ліцеї...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x