НовиниЧеркащинаЗа незаконну працю своїх підлеглих підприємець на Черкащині сплатить...

За незаконну працю своїх підлеглих підприємець на Черкащині сплатить штраф

-

- Advertisment -

У ході інспекційного відвідування інспектором праці Управління Держпраці у Черкаській області встановлено, що ФОП здійснює підприємницьку діяльність у двох торгівельних приміщеннях та використовує працю трьох найманих працівників (зокрема, двох своїх дочок) без оформлення з ними трудових відносин. Про це інформує прес-служба Управління.

На підставі акту інспекційного відвідування посадовою особою Управління винесено постанову, якою на ФОП. накладено штраф у розмірі 335 070 грн за фактичний допуск трьох працівників до роботи без оформлення з ними трудових договорів.

Підприємець оскаржила постанову у судовому порядку. Свої вимоги обґрунтовувала, зокрема, тим, що її дочки не є найманими працівниками, а лише допомагають їй в роботі.

1 листопада Черкаським окружним адміністративним судом ухвалено рішення, яким у задоволенні позову ФОП Є. відмовлено повністю. Суд дійшов висновку, що Управлінням Держпраці у Черкаській області належними доказами доведено факт допуску працівників до роботи та факт виконання ними трудових функцій продавця продовольчих товарів без укладення трудових договорів. У зв’язку з чим, постанову про накладення штрафу визнано правомірною.

Варто зазначити, що законодавство не передбачає можливості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Відтак, навіть у разі наявності між працівником та роботодавцем сімейних чи родинних зав’язків, виконання функціональних обов’язків за відповідною професією можливе виключно після укладення з працівниками трудових договорів та після повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби про допуск працівників до роботи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через неподану декларацію на Черкащині оштрафували депутатку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах в Соснівці зведуть житловий будинок (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах в Соснівці по вулиці Дахнівській біля перехрестя з вулицею Соснівська зведуть житловий будинок. Нині на цьому місці...

26-річний черкасець побив батька своєї співмешканки

Повідомлено про підозру 26-річному жителю Черкас щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень батьку своєї співмешканки. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x