НовиниЧеркасиЗа нами правда - значить переможемо!

За нами правда – значить переможемо!

-

- Advertisment -

У 2024-му виповнюється 10 років, відколи Росія почала збройну агресію у Криму і розгорнула відкриту війну на материковій частині України.
Повномасштабний напад 24 лютого 2022 року пришвидшив консолідацію української нації.
Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ РФ вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.
У ті складні часи територіальна оборона стала ключовою ланкою в обороні.
Так, нещодавно 156 окремий батальйон 118 окремої бригади ТрО Черкаси відзначав річницю призначення на посаду свого командира Володимира Петришина, позивний – “Тринадцятий”


«Його приклад надихає та є важливим для нашої Перемоги», – розповідає директор Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Джур, який надає посильну волонтерську підтримку батальйону.
Володимир Петришин пройшов шлях військового від ліцеїста до підполковника. Має військову освіту, досвід командування особовим складом як в тилу, так і під час бойових дій, проявив себе ефективним командиром, який якісно виконує поставлені завдання і цінує життя підлеглих, а також користується високим авторитетом серед наших бійців.
Народився 1984 року у м. Канів. Після школи закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, потім навчався у Одеському інституті сухопутних військ, аеромобільний факультет (ДШВ).
З 2005 по 2010 – служив у Житомирській 95 окремій аеромобільній бригаді, був заступником командира роти – інструктором повітряно- десантної підготовки, командиром аеромобільної взводу. 2009-2010 рр., командував спеціальною ротою під час виконання миротворчої місії у Косово.
З першого дня повномасштабного вторгнення очолив роту РВП в 156 батальйоні черкаської ТрО. Брав участь у боях в Попасній 2022 році, а вже навесні 2023 року батальйон під його командуванням приймав активну участь у боях в Бахмуті.
Відзначений численними нагородами, зокрема, медаль за військову службу Україні, Орден Б. Хмельницького 3 ступеня, нагрудним знаком «Срібний хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного та орденом Георгія Переможця від Православної Церкви України.

З 21 лютого 2023 року підполковник Володимир Петришин, (Тринадцятий) є командиром окремого 156 батальйону 118 окремої бригади Територіальної Оборони ЗСУ.


«Я щиро дякую кожному воїну – захиснику України, хто в нелегких умовах сьогодення захищає нашу рідну землю від ворожих військ, хто став на захист України за першим її покликом, за звитягу та героїзм, за справжній український бойовий дух, які вони щоденно проявляють. За нами правда – значить переможемо!», – переконаний Олександр Джур

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах громадянка допомогла поліції виявити нетверезого водія

Завдяки уважній громадянці, поліцейські відсторонили нетверезого водія від керування автомобілем. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Жінка повідомила...

Поліція повідомила подробиці карколомної ДТП у центрі Черкас (ФОТО)

У вчорашній ДТП в центрі міста Черкаси травмувалися двоє людей, слідчі відкрили кримінальне провадження. Повідомляє Поліція Черкащини. Нагадаємо, про те...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x