НовиниЧеркасиЗа місяць рятувальники врятували 3 людей на пляжах Черкас

За місяць рятувальники врятували 3 людей на пляжах Черкас

-

- Advertisment -

Цього літа в Черкасах діють три комунальні пляжі: «Казбетський», «Митницький» та «Соснівський-1». Для безпечного відпочинку людей тут працюють рятувальні пости міської комунальної аварійно-рятувальної служби, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Рятувальники спостерігають за відпочивальниками, аби в разі необхідності надати їм допомогу на воді чи на території пляжу, зокрема, при травмах, дрібних порізах. Влітку на кожному посту щоденно з 10 до 19 години працюють по двоє рятувальників, які пройшли відповідну підготовку та інструктаж.

«Пости оснащені всім необхідним для порятунку людей на воді: човнами з моторами й рятувальним спорядженням (круги, кільця Александрова, плавальні дошки, аптечки, біноклі, мегафони, носилки тощо), – інформує директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко.

За його словами, всі рятувальники пройшли відповідну підготовку в навчальному центрі медицини катастроф з надання долікарської допомоги і мають відповідні посвідчення.

Фахівці пильнують і за тим, аби люди не порушували правила поведінки на пляжах – не запливали за буї, не грали в небезпечні ігри з пірнанням, не використовували не пристосовані для плавання засоби (автомобільні шини, дошки тощо). Для безпеки купання дітей на комунальних пляжах установили поплавки-загорожу на глибині 70 см, аби батькам легше було контролювати малечу.

«Завдяки оперативності й професійності наших рятувальників рятуємо здоров’я й життя, – запевняє Сергій Микитиченко. – Скажімо, минулого вихідного  один із відпочивальників  захотів перепливти з пляжу «Рів’єра» на острів Чаїний (а це майже кілометр відстані). Однак не розрахував свої сили. Рятувальники вчасно прийшли на допомогу і знесиленого чоловіка вдалося доправити до берега. Трапляються й дрібні порушення, скажімо, підлітки перевернулися на матраці. Загалом за місяць наші працівники врятували 3 людей на пляжах Черкас».

Читайте також

Черкаський храм збирає гроші на машину для військових

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x