НовиниЧеркащинаЗа крок до перемоги: черкаським ОСББ планують виділити 40...

За крок до перемоги: черкаським ОСББ планують виділити 40 мільйонів гривень (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкасах комісія з питань фінансування ОСББ погодила закласти в бюджеті розвитку на 2020-ий рік 40 мільйонів гривень, 10 з них – минулорічний борг.

Наступне слово – за членами виконкому, інформує кореспондент vikka.ua.

У п’ятницю, 24 січня, в приміщенні мерії зібрались представники ОСББ та депутатського корпусу, аби вирішити фінансові питання житлового фонду. Йдеться про 40 мільйонів гривень співфінансування та 3 мільйони – відшкодування відсотків.

 "Якщо ОСББ звернулись до міста і отримали кредит, то в ПСЕР кошти на відшкодування відсотків закладені на рік. Питання в тому, щоб цей термін збільшити до 3,5 років. Програми, які пропонує держава, довгострокові. І щоб зменшити навантаження, для ОСББ було б це підтримкою, – розповів голова ОСББ Смілянська, 2, енергоаудитор Сергій Гнатенко. – Щодо співфінансування, то є борги за минулий рік – близько 10 мільйонів гривень. Це кошти, які були прийняті рішенням міської радою, але не виділені ОСББ. Ми просили дати нам їх цього року".

За пропозицією обранця Олександра Радуцького, профільна комісія погодила закласти на розвиток ОСББ 40 мільйонів гривень. Тепер рішення буде надане на погодження міському голові, виконавчому комітету, та повинно бути підтверджене на сесії міської ради.

"Ми в першу чергу маємо сприяти тому, щоб створювались більше й більше ОСББ, які самі себе мають обслуговувати і жити в якісних умовах. Через ситуацію, яка склалась у Черкасах, мають працювати тільки ОСББ, – каже Олександр Радуцький. – Моя пропозиція комісією була врахована. Я впевнений, що ці цифри пройдуть далі. Владці зараз будуть "загравати" з жителями міста у зв’язку з виборами. Люди можуть отримати від влади те, що їм мали надавати протягом останніх п’яти років".

Як повідомляв сайт vikka.ua, наприкінці 2019-го року черкаські депутати пропонували закласти в проєкті бюджету на 2020-й рік 50 мільйонів гривень задля співфінансування черкаських ОСББ.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x