НовиниЧеркащинаЗа ініціативи соратника мера у черкаських дворах будують небезпечні...

За ініціативи соратника мера у черкаських дворах будують небезпечні спортивні майданчики (ФОТО)

-

- Advertisment -

Днями на Митниці у дворі багатоповерхівок по вулиці Героїв Дніпра 69, 71 та 73 урочисто відкрили новий спортивний майданчик. Ініціатором його будівництва став черкаський депутат, "батьківщинівець" Юрій Тренків.

За словами депутата, цей майданчик є унікальним, оскільки обладнаний освітленням та має м’яке покриття. Також він є багатофункціональним і на ньому можна займатися тенісом, футболом та баскетболом. Юрій Тренкін зауважив, що у наступному році такі спортивні майданчики планують встановити ще у 20 дворах.

Однак, таке захоплення конструкцією не поділяє головний тренер баскетбольного клубу "Черкаські Мавпи" Максим Міхельсон. За його словами ці майданчики є небезпечними для заняття спортом. Найбільше його турбує саме розмір майданчик, де розташовані футбольні ворота та баскетбольне кільце. Оскільки її розміри не відповідають стандартам.

Фото: Зоя Вовк

"Зроблено красиво! Супер! Нехай в кожному дворі буде два таких майданчики, але нехай хоча б один із них буде відповідати елементарним правилам безпеки для занять баскетболом. У місті, де баскетбол мало не спорт номер один, цього не можна не враховувати", − зазначив у своєму дописі Максим Міхельсон.

Розкритикував конструкцію і баскетбольний тренер зі Львова Василь Поляков. За його словами, грати в баскетбол на гумовому покритті категорично заборонено, оскільки на ньому спортсмен може серйозно травмувати ногу. Найкращим для баскетбольних майданчиків є полівенілове покриття.

 

"Ворота це аврал, проектори не тільки не розуміють специфіку спорту, але і створюють травмонебезпечні майданчики. Як тренер скажу, що взагалі б заборонив дітям грати, а ворота під кільцем – це повсюдна пухлина",− зауважив професіональний баскетболіст.

У підсумку Максим Міхельсон запевнив, що у проект конструкції необхідно терміново внести корективи та переробити її, оскільки цей майданчик наразі не можна здавати в експлуатацію.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" здобули першу перемогу на турнірі в Лівані.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x