НовиниЧеркащинаЗа ініціативи соратника мера у черкаських дворах будують небезпечні...

За ініціативи соратника мера у черкаських дворах будують небезпечні спортивні майданчики (ФОТО)

-

- Advertisment -

Днями на Митниці у дворі багатоповерхівок по вулиці Героїв Дніпра 69, 71 та 73 урочисто відкрили новий спортивний майданчик. Ініціатором його будівництва став черкаський депутат, "батьківщинівець" Юрій Тренків.

За словами депутата, цей майданчик є унікальним, оскільки обладнаний освітленням та має м’яке покриття. Також він є багатофункціональним і на ньому можна займатися тенісом, футболом та баскетболом. Юрій Тренкін зауважив, що у наступному році такі спортивні майданчики планують встановити ще у 20 дворах.

Однак, таке захоплення конструкцією не поділяє головний тренер баскетбольного клубу "Черкаські Мавпи" Максим Міхельсон. За його словами ці майданчики є небезпечними для заняття спортом. Найбільше його турбує саме розмір майданчик, де розташовані футбольні ворота та баскетбольне кільце. Оскільки її розміри не відповідають стандартам.

Фото: Зоя Вовк

"Зроблено красиво! Супер! Нехай в кожному дворі буде два таких майданчики, але нехай хоча б один із них буде відповідати елементарним правилам безпеки для занять баскетболом. У місті, де баскетбол мало не спорт номер один, цього не можна не враховувати", − зазначив у своєму дописі Максим Міхельсон.

Розкритикував конструкцію і баскетбольний тренер зі Львова Василь Поляков. За його словами, грати в баскетбол на гумовому покритті категорично заборонено, оскільки на ньому спортсмен може серйозно травмувати ногу. Найкращим для баскетбольних майданчиків є полівенілове покриття.

 

"Ворота це аврал, проектори не тільки не розуміють специфіку спорту, але і створюють травмонебезпечні майданчики. Як тренер скажу, що взагалі б заборонив дітям грати, а ворота під кільцем – це повсюдна пухлина",− зауважив професіональний баскетболіст.

У підсумку Максим Міхельсон запевнив, що у проект конструкції необхідно терміново внести корективи та переробити її, оскільки цей майданчик наразі не можна здавати в експлуатацію.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" здобули першу перемогу на турнірі в Лівані.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x