НовиниЧеркащинаЗа фактом постачання коштовної картоплі в навчальні заклади у...

За фактом постачання коштовної картоплі в навчальні заклади у Черкасах проведуть службову перевірку

-

- Advertisment -

Провести службову перевірку і надати її результати до наступного засідання бюджетної комісії. Таке доручення Департаменту освіти та гуманітарної політики дали обранці під час сьогоднішньої "бюджетки", яка не зібрала кворуму.

Усе – через різницю в ціні картоплі, яку закопують у ТОВ "Каштан-Плюс" Черкаська обласна лікарня і освітній департамент міста, повідомляє кореспондент vikka.ua.

"Питання стосується непрозорих умов підписання тендерної пропозиції. Зокрема, різниці в ціні: обласна лікарня закуповує по 8 гривень кілограм картоплі, а ми – по 15,25 грн, – зазначив голова бюджетної комісії Юрій Тренкін. – Наведіть аргументи, чому ми повинні купувати за цією ціною, а область – за іншою".

Ситуацію взявся коментувати заступник директора Департаменту освіти Богдан Бєлов. Той переконує: освітяни діють виключно в межах чинного законодавства. Мовляв, на кожен тендер там беруть довідку в торгово-промисловій палаті про ринкову ціну об’єкту закупівлі.

"Коли оголошувався тендер про цю картоплю, ціна була саме такою. Тендер не відбувся двічі. Тобто ніхто на нього не хотів іти, тому за законом ми уклали прямий договір із тим учасником, який подав пропозицію. Ціна висока, але ніхто не хотів заходити", – пояснює Богдан Бєлов.

Освітянам дали тиждень на виконання доручення. Однак активіст Артур Чемирис, який, власне, викрив і оприлюднив дані про те, наскільки дороговартісним виявляється харчування дітей у черкаських школах та дитсадках, зазначив: угода на постачання коштовної картоплі може бути підписана протягом доби.

"І якщо це станеться, то ця ціна буде зафіксована і за нею протягом року буде працювати постачальник. Я не рекомендував би підписувати цей договір", – наголосив Чемирис.

Натомість освітянин заперечив: якщо угоду не укласти найближчим часом, то діти харчуватимуться без картоплі. А постачання, мовляв відбувається за ринковими цінами, а 15 гривень – це гранична ціна.

"Те, що ви викладаєте фото з базару, де картопля по 8 гривень, то ні про що не говорить!" – сказав Бєлов.

Нагадаємо, раніше сайт vikka.ua писав: черкаський департамент освіти збирається укласти договір зі скандальним ТОВ "Каштан-Плюс", яке журналісти й активісти помітили в дружніх стосунках з головою бюджетної комісії Юрієм Тренкіним, на постачання картоплі вартістю в понад 15 гривень за кілограм.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x