додому Новини Черкащина За фактом незаконного захоплення влади в Яблуневі відкрито чотири кримінальні провадження

За фактом незаконного захоплення влади в Яблуневі відкрито чотири кримінальні провадження

0

У попередньому матеріалі щодо атаки відомого агрохолдингу Черкащини на місцеве самоврядування детально йшлося про факти захоплення місцевої влади, що реалізували бізнесмени та "прикормлені" ними представники влади в с. Яблунів Канівського р-ну Черкаської області з метою об’єднати громаду за вигідним для них сценарієм.

Реагуючи на звернення громади Яблунева, народний депутат України Віктор Вовк звернувся з депутатським запитом до правоохоронних органів. Про результати повідомляє прес-служба обранця. 

Парламентар запропонував Генеральній прокуратурі України та Національній поліції України відкрити кримінальні справи проти посадових осіб Канівської районної державної адміністрації, Канівської районної ради, деяких депутатів Яблунівської сільської ради та представників компанії ТОВ "Науково-виробнича фірма "Урожай", які брали учать у захопленні влади у с.Яблунів та притягнути винних осіб до відповідальності згідно законодавства. Також нардеп запропонував здійснити перевірку та службове розслідування щодо бездіяльності працівників Національної поліції України.

Однак, за результатами розгляду депутатського запиту правоохоронці побачили кримінал лише у погрозах представників компанії ТОВ "Науково-виробнича фірма "Урожай" голові с. Яблунів Огородніку В.В. у зв’язку із виконанням ним своїх обов’язків та відкрили кримінальне провадження лише за статтею 350 Кримінального кодексу України.

При цьому, найбільш суттєвий злочин – проведення незаконної сесії сільської ради, та випливаючі з нього злочини:незаконне присвоєння владних повноважень – статусу депутата Яблунівської сільської ради, ухвалення незаконних і абсолютно протиправних рішень, внесення та реєстрація протиправних змін в Єдиному державному реєстрі, численні спроби у насильницький спосіб захопити приміщення сільської ради, зловживання службовим становищем головою Канівської районної державної адміністрації Шелестом Д.Є. та ін. місцева прокуратура та поліція визначила як такі, що не містять ознак кримінального правопорушення. 

Лише за подальшими численними зверненнями та вимогами про припинення порушень законності до правоохоронних органів народному депутату Віктору Вовку вдалось добитись від правоохоронців належного реагування.

Так, станом на сьогодні, слідчим відділом Канівського відділення поліції ГУНП в Черкаській області розпочато кримінальне провадження по статті 364 Кримінального Кодексу за фактом можливої незаконної організації та проведення сесії Яблунівської сільської ради, що мало місце 14 серпня 2018 року. Також провадження відкриті за фактом самовільного присвоєння владних повноважень – статусу депутата Яблунівської сільської ради та протиправної участі у проведенні незаконної сесії (стаття 353 Кримінального кодексу) та за фактом протиправного внесення державним реєстратором змін до Єдиного державного реєстру (стаття 365-2 Кримінального кодексу).

"Як народний депутат, часто зіштовхуюсь з бездіяльністю та безкарністю збоку правоохоронної системи, однак маю сподівання, що організатори та винуватці незаконного захоплення влади в Яблунівській сільській раді все ж будуть притягнуті до відповідальності, як це передбачає законодавство", – зауважив Віктор Вовк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на підприємствах одного з українських олігархів грубо порушують трудове законодавство.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version