додому Новини Черкащина За добу черкащани спричинили 13 пожеж сухої трави (ФОТО)

За добу черкащани спричинили 13 пожеж сухої трави (ФОТО)

0

За добу 3 квітня сталося 13 випадків загорань на відкритих територіях та у природних екосистемах з вини громадян. Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Черкаській області.

Пожежі, пов’язані з займанням сухостоїв, залишків очерету, а також сміття на відкритих територіях впродовж доби були ліквідовані у Шполянському, К-Шевченківському, Уманському, Городищенському, Катеринопільському, Жашківському та Драбівському районах. Загальна площа знищення становить 5,1 га. Водночас рятувальникам вдалося врятувати від вогню 2 житлових будинки.

Найбільш від пожеж в екосистемах постраждали Черкаський та Золотоніський райони.

Так, пожежа сухої трави та сміття сталася у селищі Ірдинь, Черкаського району. Рятувальників викликали місцеві жителі. Вогонь швидко поширювався та ще до прибуття ДСНСників знищив надвірну споруду.

Цього ж дня в селі Вергуни сталася пожежа сухої трави. Вогонь встиг знищити усе живе на площі 3,5 га. Також у Черкасах на вулиці Будіндустрії загасили пожежу сухої трави на площі 200 кв.м.

На Золотоніщині рятувальники, лісники та волонтери ліквідували масштабну пожежу очерету та сухої трави на території Липівського орнітологічного заказника в адмінмежах Благодатнівської сільської ради. Спільними зусиллями пожежу вдалося локалізувати та захистити розташовані поруч лісові насадження. Внаслідок пожежі вогонь знищив близько 8 га очерету.

Ще одну пожежу загасили в Золотоноші на вулиці Черкаській. Там вогонь знищив чотири дерева та кілька десятків метрів сухої трави.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу в екосистемах Черкащини сталось 10 пожеж сухої трави та сміття.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version