НовиниЧеркащинаЗа дії службовців юрдепартаменту та мера Черкас відкрито кримінальне...

За дії службовців юрдепартаменту та мера Черкас відкрито кримінальне провадження

-

- Advertisment -

За фактом дій службовців департаменту управління справами та юридичного забезпечення, міського голови Черкас Анатолія Бондаренка розслідується кримінальне провадження за статтею "зловживання владою або службовим становищем". Про це пише інтернет-видання "Кропива".

Провадження внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 29 серпня цього року та стосується усім відомої земельної ділянки площею 1,2176 га на розі вулиць Можайського та Лісова Просіка. На цій площі хочуть побудувати таунхауси. Проте місцеі жителі неодноразово виступали проти знищення зелених насаджень.

kropyva.ck.ua

Земля була передана приватному підприємству "Дніпробуд-Центр" в оренду на 49 років ще в 2007 році. При цьому було встановлено пільгові умови оренди на період будівництва − з 20 грудня 2007 по 20 грудня 2011 року у розмірі 2% від нормативної грошової оцінки. Після завершення будівництва та після 2011 року в розмірі 1% від її нормативної грошової оцінки. У разі використання земельної ділянки з порушенням земельного законодавства або умов договору землі, в тому числі при перевищенні термінів освоєння земельної ділянки, орендна плата становить 10%.

Із початку оренди підготовчих робіт на ділянці не проводилося і в 2015 році міська рада виставила вимогу виплатити додатково 314 тис. грн. за оренду. У судах позивач (міськрада) не мав успіху.Суди програвалися бо відповідач посилався на те, що 1 жовтня 2014 року було укладено додаткову угоду за якою відповідальність орендаря за несвоєчасне завершення будівництва знімалася, а пільгові умови оренди зберігалися. Справу було передано до Вищого Господарського суду України, який і направив справу на повторний розгляд зауваживши, що додаткова угода, на яку посилався відповідач не пройшла державної реєстрації.

При повторному розгляді Господарський суд Черкаської області знову відмовив у задоволенні позову, а міська рада подала апеляцію. Однак до відкриття апеляційного провадження до Київського апеляційного господарського суду надійшла заява за підписом міського голови Анатолія Бондаренка про відкликання апеляційної скарги.

Протягом жовтня Соснівський районний суд задовольнив клопотання слідчих про доступ до документації, яка стосується даної земельної ділянки в департаменті управління справами та юридичного забезпечення, департаменті фінансів міської ради, господарському суді Черкаської області, Київському апеляційному господарському суді. Серед документів, які витребували слідчі є й заява про відкликання позову, підписана міським головою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вимагають від Бондаренка розірвати договір забудови лісового масиву.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x