НовиниЧеркасиЗа день: у Черкасах петиція проти скандальної забудови набрала...

За день: у Черкасах петиція проти скандальної забудови набрала голоси

-

- Advertisment -

За день петиція на сайті Черкаської міської ради, де жителі просять заборонити спилювати дерева і забудовувати ділянку, набрала необхідну кількість голосів. Про це повідомляється на сайті Черкаської міської ради.

«Ця петиція покликає негайно скасувати відповідне рішення і відкликати дозвіл – оскільки вирубка зеленої зони у місті неминуче веде до проблем з екологією, погіршенню загально обличчя міста, та найголовніше – вона повністю ігнорує думку містян з приводу того, як повинно виглядати їх місто», – йдеться у тексті петиції.

Загалом на сайті міської ради зареєстрували дві петиції. В обох – одна і таж вимога: зупинити будівництва і не дозволяти зрубувати дерева. Проте друга петиція ще не набрала необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, минулого тижня у Черкасах по вулиці Лісова просіка забудовник ПП «Дніпробуд Центр» зрізала понад 400 дерев. На цій ділянці вони мають намір будувати котеджі. Відповідні дозволи на вимогу рішень судів у 2019 дав департамент архітектури та містобудування. За словами представників забудовника, вони сплатили у бюджет Черкас понад 700 тис грн., як компенсацію за вирубку дерев по Лісовій просіці.

Відреагував на скандал і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він назвав тих, хто зрізав живі дерева, «цинічними вандалами».

«Складається враження, що ці люди познущалися над природою та жителями Черкас», – зазначив Анатолій Бондаренко. Він нагадав, що земельна ділянка була виділена приватному підприємству ще у 2007 році. Цим рішенням фактично дали «зелене світло» на забудову.

«Кожна людина, підприємець має відповідати за свої вчинки та за шкоду, яку він наніс суспільству. Тож ми в межах повноважень докладемо всіх зусиль для того, аби забудовник поніс справедливу відповідальність за скоєне», – зазначив Анатолій Бондаренко

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Роман Тесленко
Роман Тесленко
1 рік тому

Якщо забудовник отримав від місцевих чиновників всі потрібні дозволи і навіть сплатив компенсацію в бюджет, то в чому його вина? Тоді хай чиновники повернуть цьому забудовнику виплачені їм гроші та відшкодують завдані підприємству збитки! Така хитрожопа “Україна™” нікому не треба!

Останнє редагування 1 рік тому від Роман Тесленко
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x