НовиниЧеркасиЗа день: у Черкасах петиція проти скандальної забудови набрала...

За день: у Черкасах петиція проти скандальної забудови набрала голоси

-

- Advertisment -

За день петиція на сайті Черкаської міської ради, де жителі просять заборонити спилювати дерева і забудовувати ділянку, набрала необхідну кількість голосів. Про це повідомляється на сайті Черкаської міської ради.

«Ця петиція покликає негайно скасувати відповідне рішення і відкликати дозвіл – оскільки вирубка зеленої зони у місті неминуче веде до проблем з екологією, погіршенню загально обличчя міста, та найголовніше – вона повністю ігнорує думку містян з приводу того, як повинно виглядати їх місто», – йдеться у тексті петиції.

Загалом на сайті міської ради зареєстрували дві петиції. В обох – одна і таж вимога: зупинити будівництва і не дозволяти зрубувати дерева. Проте друга петиція ще не набрала необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, минулого тижня у Черкасах по вулиці Лісова просіка забудовник ПП «Дніпробуд Центр» зрізала понад 400 дерев. На цій ділянці вони мають намір будувати котеджі. Відповідні дозволи на вимогу рішень судів у 2019 дав департамент архітектури та містобудування. За словами представників забудовника, вони сплатили у бюджет Черкас понад 700 тис грн., як компенсацію за вирубку дерев по Лісовій просіці.

Відреагував на скандал і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він назвав тих, хто зрізав живі дерева, «цинічними вандалами».

«Складається враження, що ці люди познущалися над природою та жителями Черкас», – зазначив Анатолій Бондаренко. Він нагадав, що земельна ділянка була виділена приватному підприємству ще у 2007 році. Цим рішенням фактично дали «зелене світло» на забудову.

«Кожна людина, підприємець має відповідати за свої вчинки та за шкоду, яку він наніс суспільству. Тож ми в межах повноважень докладемо всіх зусиль для того, аби забудовник поніс справедливу відповідальність за скоєне», – зазначив Анатолій Бондаренко

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Роман Тесленко
Роман Тесленко
1 рік тому

Якщо забудовник отримав від місцевих чиновників всі потрібні дозволи і навіть сплатив компенсацію в бюджет, то в чому його вина? Тоді хай чиновники повернуть цьому забудовнику виплачені їм гроші та відшкодують завдані підприємству збитки! Така хитрожопа “Україна™” нікому не треба!

Останнє редагування 1 рік тому від Роман Тесленко
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x