НовиниЗа часів Кучми в Одарича стріляли за критику влади...

За часів Кучми в Одарича стріляли за критику влади – журналіст

-

- Advertisment -

За часів президентства Леоніда Кучми опозиційні журналісти неодноразово піддавалися нападам через критику влади. Зокрема, президента фонду "Українська перспектива" та головного редактора газети "Ми" Сергія Одарича обстріляли, вимагаючи припинити діяльність фонду.

Про це в інтерв'ю"Обозревателю" розповів журналіст і правозахисник Олексій Подольський, який був і залишається послідовним критиком Кучми, і відомий усім, хто цікавиться справою Георгія Гонгадзе.

"У 1994 році ми з кількома однодумцями заснували фонд" Українська перспектива ", який ставив собі за мету розвиток України як правової держави. Пізніше створили громадське об'єднання "Ми", в яке входили Сергій Головатий, Сергій Одарич, Юрій Оробець, Олександр Ельяшевіч та інші", – розповів Подольський.

"Ми дуже серйозно працювали проти Кучми і до виборів, і на виборах, коли він ішов на другий термін, не припиняли боротьбу і після того, як були сфальсифіковані вибори, і він вдруге став президентом. Писали аналітично-критичні матеріали про його роботу, друкували їх багатотисячними тиражами і розповсюджували", – згадує він.

"Влітку в 98-му році наша команда отримала попередження. На Сергія Одарича, президента фонду "Українська перспектива" та головного редактора газети "Ми" … було скоєно збройний напад. Нападники прямо під його будинком кілька разів вистрілили в Одарича, вимагаючи призупинити діяльність фонду. Мета нападників була не вбити, а налякати, тому що вони стріляли з 2-3 метрів, направляючи постріли в ноги", – сказав журналіст.

"У лютому 2000 року було скоєно напад на нашого соратника Олександра Єльяшкевича, який на той момент був народним депутатом. На сходах готелю "Москва" в Києві на Єльяшкевича напав невідомий "бик" і розбив йому череп. Лише дивом він вижив… Єльяшкевич звинуватив Кучму в організації нападу на нього", – зазначив Подольський.

"Якось увечері в червні 2000 року на мене напали. Вони накидалися одночасно і били по руках, по ліктях, ногам гумовою палицею – чинити опір було дуже важко … Вивезли мене кудись у поле під Прилуками. Там ще били палицями і ногами. Передали привіт всій нашій команді. (Олексій) Пукач сказав: передай своїм, якщо ви будете далі щось робити проти президента Кучми, то ми наступного разу когось вб'ємо…", – розповів він

Також, за словами Подольського, "міліція при Кучмі готувала фальсифікації".

"Вони хотіли, щоб у трьох справах – Гонгадзе, моєї та Єльяшкевича – зеки взяли вину на себе. У справі Єльяшкевича це вдалося: якийсь наркоман зізнався, що він напав на чоловіка біля готелю "Москва", хоча після того, як Кучма відійшов від влади, стверджував, що його били і змушували це сказати", – додав Подольський.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x