НовиниЧеркащинаЗ реконструкції Черкаського обласного кардіоцентру не зніматимуть субвенційні 6,5...

З реконструкції Черкаського обласного кардіоцентру не зніматимуть субвенційні 6,5 мільйонів гривень

-

- Advertisment -

Не знімати понад 6 мільйонів гривень субвенції, виділеній на реконструкцію Черкаського обласного кардіологічного центру і не розподіляти їх на інші статті видатків. Натомість – знайти джерела їхнього фінансування. Таке рішення було прийнято на сесії міськради 4 червня, передає кореспондент vikka.ua.

Рішення виконкому про внесення змін до міського бюджету, яке передбачало перерозподіл коштів із ремонту кардіоцентру на фінансування інших питань, було прийняте близько двох тижнів тому за пропозицією міського голови Анатолія Бондаренка. Усе, каже, через ненормалізовані бюджетні стосунки між міською та обласною владою. Мер упевнений – міський бюджет Черкас повинен фінансувати виключно свої, міські, комунальні заклади. До яких кардіоцентр не відноситься. Натомість перелічив найбільш дороговартісні об’єкти в Черкасах, які нині потребують фінансування: починаючи від спортивної арени, будівництво якої не розпочалось, закінчуючи ремонтом спортивної зали у черкаській школі №5.

З такою позицією мера не погодився секретар міськради Ярослав Нищик:

"Якщо чиновники облдержадміністрації чинять непорядно, то це не значить, що ми повинні сподоблятись їм. Ми повинні розуміти, що кардіоцентр – сотні врятованих життів пацієнтів, які мають захворювання серцево-судинної системи. Адже з усіма серйозними кардіологічними проблемами мешканці міста йдуть саме туди.
 

Депутат міської ради Олександр Радуцький, який напередодні й підняв питання правильності такого розподілу, наголосив: заклад обслуговує близько 40% містян. 

"Кошти цьому закладу необхідні на будівництво нового операційного блоку, яке триває вже другий рік і не може бути призупинене. Тому, якщо ви не хотіли давати субвенцію на кардіоцентр, то це треба було робити ще в минулому році, – зазначає обранець. – Ми прекрасно знаємо, що нещодавно там з’явилось нове обладнання, яке дозволяє робити складні операції неінвазивним способом. Якщо ми не підтримаємо зараз цю пропозицію і проголосуємо за перерозподіл, то це може коштувати, можливо, життя людини, що вчасно не потрапила в операційний блок, який через не був добудований".
 

Направити 6 579 200 гривень, які передбачались на субвенцію для кардіоцентру, збирались на такі видатки: фінансова підтримка кінотеатру "Україна" – 500 тисяч, капітальний ремонт вулиці Семеренківської – 3349200 гривень, 780 тисяч – на капітальний ремонт сектора загиблих воїнів на четвертому міському кладовищі, 850 тисяч – на компенсацію різниці в тарифах, між обґрунтованим і діючим для Придніпровської та Соснівської СУБів та 1 мільйон – на придбання автомобілю для моргу при Третій міській лікарні.

Пропозицію, винесену Андрієм Кучею, підтримали своїми голосами 33 міських обранці. Натомість вирішили дати доручення департаменту фінансової політики віднайти необхідні на зазначені пункти кошти з інших статей видатків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаській лікарні закуплять таки китайський ангіограф.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x