додому Новини З прапорами та у вишиванках: Черкаси занурилися у святкування Дня Прапора та...

З прапорами та у вишиванках: Черкаси занурилися у святкування Дня Прапора та Незалежності України

0

У національному вбранні, із державною символікою у руках та посмішками на обличчях. У центрі Черкас урочисто розпочали святковий вікенд до Дня Прапора України та Дня Незалежності нашої держави.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Сотні містян, військові та керівництво міста зібралися на Соборній площі зранку 21 серпня, щоб насолодитися концертною програмою та привітати один одного з найважливішими святами кожного українця.

Урочистості розпочалися з підняття державного прапора України біля Черкаської ОДА. Це доручили зробити першому заступнику голови адміністрації Дмитру Ляшову, голові ГО “Черкаський союз учасників АТО” Олексію Коліснику та члену ГО “Спілка воїнів АТО Черкащини” Олександрові Тіхонову.

“Зараз ми відзначаємо найважливіше свято українців. Цього дня наша країна здобула незалежність. Це результат тисячорічної боротьби українського народу за право мати власну державу. Майдан, Революція гідності, війна на Сході згуртували українське суспільство заради збереження незалежності нашої країни. Ця боротьба триває і сьогодні. Тому, велика подяка героям-захисникам, низький уклін батькам та матерям, які виховали воїнів-патріотів, шана та довічний спокій тим, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність нашої країни. Разом ми зможемо побудувати міцну, незалежну, європейську, українську державу”, – відзначив Дмитро Ляшов.

Також перший заступник голови ОДА відзначив нагрудними знаками від президента та почесними грамотами Черкаської ОДА освітян, медиків, діячів культури, комунальників, підприємців та військових, які зробили вагомий внесок у розвиток Черкащини та країни.

“Сьогодні наша країна переживає нелегкі часи. Хлопці, захищаючи нас та нашу країну, дивляться на державний прапор і йдуть постійно в бій. Хочу сказати, що поки буде битися серце останнього патріота, Україна була, є та буде. Наша країна має розвиватися у правильному напрямку. Зараз наше головне завдання – відвоювати ті території, котрі належать нам. Я не знаю, яким шляхом це буде зроблено: мирним чи військовим, але вірю, що ці території будуть українськими”, – під час виступу зазначив мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Він також нагородив медалями Черкаської міської ради та подяками міського голови письменників, викладачів-науковців, громадських діячів, військових та тренерів, котрі проявили мужність та героїзм, зробили вагомий внесок у розвиток міста.

Завершилося дійство неймовірним виступом Смілянського гурт “Родовід”, котрий виконав пісню гурту “Антитіла” “Там, де ми є”. Також для черкасців заспівали молоді музикантки гурту “Тайм”.

На завершення святкової програми відбувся заїзд байкерів з державними прапорами України навколо Черкаської ОДА та виставка машин і мотоциклів.

Додамо, що найближчі три дні Черкаси зануряться у вирій концертів, вистав і розваг. Містянам пропонують відвідати виступи черкаських колективів. Завітають до нашого міста і відомі на всю Україну виконавці. Зокрема це гурт “Бумбокс” та співак Віктор Павлик.

Завтра, 22 серпня о 9:00 у військовій частині “Оршанець” відбудеться складання військової присяги на вірність українському народові військовослужбовцями строкової військової служби;

о 17:00 у Черкаському міському Палаці молоді відбудеться святкова концертно-розважальна програма “Лине пісня Україною”.

23 серпня о 16:00 у парку “Перемога” творчі колективи Міського будинку культури ім. І. Кулика презентують святкову концертну програму “Даруєм свято рідній Україні”.

Також 24 серпня о 16:00 у парку “Перемога” відбудеться обласне фольклорне свято “З глибин народних” за участю аматорських художніх колективів міста та області.

Окрім цього, 24 серпня у Долині троянд розгорнеться святкове дійство:

З 12:00 до 20:00 – ярмарок майстрів майстрами народного мистецтва;

18:00 – святкова концертна програма від творчих колективів міста, гуртів та сольних виконавців;

з 20:30 – виступ зірок української естради: Віктор Павлик та гурт “Бумбокс”.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, державні свята на Черкащині пройдуть з ідеальною погодою.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version