НовиниЧеркащинаЗ понад трьох десятків ринків на Черкащині лише чотирьом...

З понад трьох десятків ринків на Черкащині лише чотирьом дозволено розпочати роботу

-

- Advertisment -

На Черкащині перевірили агропромислові ринки, що відповідають постанові Головного державного санітарного лікаря України.

Дані вимоги передбачають, що ринки повинні мати лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи, експлуатаційний дозвіл та бути зареєстровані в реєстрі потужностей операторів ринку, інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

 "На території Черкаської області цим вимогам відповідає 31 ринок. У Черкасах – лише 3. Перед відкриттям дані ринки повинні обов'язково пройти комісійну перевірку на дотримання відповідних вимог постанови Головного державного санітарного лікаря. Крім того, за умови, що ці ринки відповідатимуть усім вимогам, на їхніх територіях в часи роботи знаходитимуться 2 представника Держпродспоживслужби для контролю дотримання виконання даної постанови", – сказала начальник Управління Альона Бойко.

У Черкаський області на сьогоднішній день проведено комісійні перевірки агропромислових ринків, які висловили готовність до роботи, та підтверджено відповідність даній постанові лише на чотирьох ринках – у Городищі, Кам'янці, Христинівці, Чигирині.

За словами Альони Бойко, у Черкасах жодний ринок на висловив готовність до роботи з урахуванням вимог постанови. Але їхні представники запевнили, що інтенсивно працюють над усуненням недоліків.

"Рішенням Черкаського міськвиконкому було фактично незаконно, всупереч постанові, відкрито ринки, які є в Черкасах. Рішення аргументували тим, що це  ярмарки. На переконання фахівців Держпродспоживслужби, насправді санкціоновано стихійну торгівлю, яка може призвести не лише до погіршення епідемічної ситуації із COVID-19, а й до отруєнь небезпечною продукцією, а також до інфекційних захворювань, які передаються через харчові продукти тваринного походження", – додала начальник обласного управління Держпродспоживслужби.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаська ОДА оскаржуватиме в суді рішення міськвиконкому про послаблення карантину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі успішно представили область на Чемпіонаті України з пауерліфтингу

Днями у місті Київ відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ, який вже вдесяте проводила федерація «Комітет пауерліфтингу...

Відома співачка потрапила в ДТП на Черкащині: в сторіз показала жахливу дорогу

Українська співачка Анастасія Приходько потрапила у дорожньо-транспортну пригоду на шляху до селища Чорнобай Черкаської області, де мала виступити із концертом...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x