НовиниЧеркащинаЗ початку року на Черкащині зафіксували понад 200 випадків...

З початку року на Черкащині зафіксували понад 200 випадків кору

-

- Advertisment -

Станом на 23 серпня з початку року виявлено 235 випадки кору, інтенсивний показник на 100 тис. населення – 18,9. Про це інформує прес-служба ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Хвороба реєструвалась на 18 адміністративних територіях, зокрема: Жашківському районі – 41 випадків, Золотоніському районі – 39, м.Черкаси – 36, Городищенському районі – 33, м.Умань – 16, Канівському районі – 14, К.-Шевченківському районі – 10, Тальнівському районі – 9, Лисянському районі – 8,Черкаському районі – 7, Звенигородському та Смілянському районах по 4 випадки, Драбівському, Кам’янському та Маньківському районах по 3, м. Сміла та Чорнобаївському районі по 2, м. Ватутіне – 1.

Серед захворілих осіб – 86 дітей віком 0-17 років (42,5 на 100 тис. населення). Найбільш середня питома вага хворих дітей у віковій групі 10-14 років – 27,9%. Друге місце посідає вікова група 5-9 років – 26,7%, третє 1-4 роки – 23,3%, четверте 15-17 років – 12,8%, діти віком від 0 до 1 року – 9,3%.

З числа захворілих на кір дані про щеплення були відсутні у 42,6%, не вакциновані складають 30,2%, дві дози отримали – 22,1%, одну дозу – 5,1%.

Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" спільно з лікувальною мережею та органами державної влади і місцевого самоврядування в осередках проведені відповідні протиепідемічні і профілактичні заходи. Епідситуація контрольована.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зафіксували два випадки АЧС.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x