НовиниЧеркащинаЗ початку року на Черкащині висадили понад 100 гектарів...

З початку року на Черкащині висадили понад 100 гектарів молодого лісу (Фото)

-

- Advertisment -

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі упродовж 2020 року було заплановано створити лісові культури на загальній площі 99,8 га. З поставленою задачею лісівники впорались і навіть перевиконали завдання, заліснивши 100,7 га.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

Переважна більшість лісових культур у Корсунь-Шевченківському лісгоспі були створені під час весняної лісокультурної кампанії – 87,8 га.

Восени, дочекавшись сприятливих погодних умов, а саме дощів, корсунь-шевченківські лісівники висадили 60 тисяч штук сіянців сосни звичайної на загальній площі 12,9 га. Варто зауважити, що з них на площі 3,3 га лісові культури було створено в межах всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу», до якої долучилася й Черкащина.

Нині ж продовжується «гаряча пора» – збір лісового насіння, наразі збирають жолуді дуба. За словами лісівників, – це надзвичайно важлива та кропітка справа, адже для створення високопродуктивних лісових насаджень необхідно відібрати насіння із високою посівною якістю. У планах лісівників заготовити та закласти на зберігання 3 тонни насіння дуба звичайного, а також 1 тонну – жолудів дуба червоного, 1,5 тонни – горіха чорного, 50 кг – горіха грецького, 40 кг насіння супутніх деревних та чагарникових порід.

У лісових розсадниках Корсунь-Шевченківського лісгоспу наразі зростає 718 тисяч штук сіянців, із них 561 тисяча штук сіянців сосни звичайної, 148 тисяч штук сіянців листяних порід та 9 тисяч штук сіянців модрини та ялини – усі вони будуть використані для заліснення  площ під час наступної лісокультурної кампанії 2021 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному з лісів Черкащини з’явився новий рекреаційний пункт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x