додому Новини Черкащина З початку року черкащани незаконно нарубали дерев на понад мільйон гривень (Фото)

З початку року черкащани незаконно нарубали дерев на понад мільйон гривень (Фото)

0
lis-ck.gov.ua

На Черкащині посилена рейдова робота з охорони держлісфонду. Працівники державної лісової охорони згідно окремо встановлених графіків патрулюють ліси, з метою попередження та виявлення незаконних рубок та інших лісопорушень. Автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

Від початку року було здійснено 1060 рейдів. На території держлісфонду було виявлено 24 випадки незаконних рубок – об’ємом 181,8 кубометрів деревини. Сума заподіяних збитків становить 1,3 млн. грн. Лісівниками до правоохоронних органів передано матеріали восьми справ щодо незаконних рубок.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісового законодавства.

Додамо, протягом 2019 року працівниками державної лісової охорони проведено 1170 рейдів з охорони лісів. Було виявлено 41 випадок незаконної рубки деревини загальним обсягом 212 кубометрів. Лісопорушниками заподіяно шкоди на 1,71 млн. грн. Дев’ять справ було передано до правоохоронних органів – дві справи закриті за рішеннями судів, по семи справах наразі тривають слідчі дії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісовому масиві черкащанин незаконно заготовляв деревину.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version