НовиниЗ бійців батальйону "Черкаси" під Донецьком хочуть зробити "живий...

З бійців батальйону "Черкаси" під Донецьком хочуть зробити "живий щит" (додано ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Військові з батальйону "Черкаси" майже одноособово відмовилися виконувати злочинний наказ керівництва. Вони мали без належного транспорту, зброї рухатися у напрямку Донецька та зайняти оборону попереду 72-ї бригади ЗСУ. Про це у Facebook повідомив радник голови ОДА Андрій Кравець.

"Фактично беззбройних черкащан, які мають замість БТРів автобуси ПАЗ та вантажівки ГАЗ виробництва тридцяти-п'ятидесятирічної давнини, виставляють в якості живого щита попереду регулярних кадрованих та добре озброєних частин ЗСУ. Є інформація про те, що в цьому напрямку окупаційні російські війська разом з сепаратистами готують бронетанковий прорив з Донецька у сторону Маріуполя", – пише Кравець.

Особистий склад батальйону відмовився виконувати наказ вищого військового керівництва. Вони подали письмові рапорти на ім'я комбата Радченка. Зараз батальйон зупинився в місті Волноваха за 40 кілометрів від Донецька.Це рішення майже одностайно підтримав особистий склад БТО№14 окрім 4 офіцерів (загалом чисельність військовослужбовців – більше 450 осіб).

За словами радника Ткаченка, вчора під час виконання бойового завдання чотири бійці батальйону (з роти охорони) отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Хлопці наголошують, що їх "бунт" не слід сприймати як дезертирство. Вони не склали зброю, не покинули місце дислокації частини.

Джерело: Youtube/События (телеканал "Украина")

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах провели чемпіонат із мініфутболу серед військових, правоохоронців та рятувальників

У Черкасах пройшов Чемпіонат обласної організації ЧОО ФСТ “Динамо” України з мініфутболу, в якому взяли участь військовослужбовці, працівники правоохоронних...

На Черкащині жінки перенавчаються на “чоловічі” професії: які спеціальності в ТОПі

На Черкащині  приватні компанії перенавчають жінок на чоловічі професії. Це вже стало поширеною практикою. Про це розповіла Юлія Кузнець,...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x