НовиниЗ 1 квітня закордонний паспорт можна оформити й на...

З 1 квітня закордонний паспорт можна оформити й на немовля

-

- Advertisment -

З 1 квітня дані про дітей більше не будуть вносити до закордонних паспортів батьків. За новими правилами, закордонний паспорт можна оформити від народження. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі обласного управління ДМС.

З початку цього місяця втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України, якою передбачено процедуру внесення даних про дітей до закордонних паспортів батьків.

Всі документи, видані до 1 квітня, зберігатимуть чинність до завершення строку дії, зазначеного в документі. Отже, якщо дані про дітей вже внесено до паспорта, з цим документом можна подорожувати з дитиною і надалі.

Якщо ж дані про дитину не внесено до закордонного паспорта одного з батьків, після 1 квітня для виїзду дитини за кордон необхідно оформити дитині закордонний паспорт нового зразка. При цьому, діти віком до 16 років звільняються від сплати державного мита, а сканування відбитків пальців рук для оформлення біометричного паспорта здійснюється лише з 12 років за згодою батьків.

Також, до внесення відповідних змін до законодавства залишається можливість оформлення проїзного документа дитини. Проте, цей документ приймають не всі країни світу, зокрема: Чехія, Португалія, Іспанія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x