додому Новини Черкащина З 1 квітня на Черкащині розпочнеться нерестова заборона на вилов риби

З 1 квітня на Черкащині розпочнеться нерестова заборона на вилов риби

0

На Черкащині з 1 квітня стартує нерестова заборона. Наказом Черкаського рибоохоронного патруля від 19 березня встановлено терміни заборони:

1. на лов (добування) водних біоресурсів у весняно-літній період природного відтворення (нересту) в 2019 році на водоймах в межах Черкаської області:
на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2019 року;
в корінних водах – з 1 квітня по 20 травня 2019 року; 
в придаткових – з 1 квітня по 30 червня 2019 року;

2. на лов (добування) раків у водоймах, в межах Черкаської області у період виношування ікри, личинок, першої і другої линьок з 1 квітня по 30 червня та з 25 серпня по 30 вересня 2019 року.

В період нересту риби заборонено проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об'єктах та їх прибережних захисних смугах в межах Черкаської області.

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонено пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсiв.

Любительський лов водних біоресурсів на період весняно-літньої заборони дозволено з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком i спiнiнгом з берега на відведених ділянках.

Наказ управління, відведені ділянки та нерестовища можна переглянути за посиланням.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рибінспектори закликають черкащан долучитись до екологічної акції з порятунку водойм.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version