НовиниЧеркащинаЮвелірна робота: черкаський санаторій купує м’ясо по грамах, щоб...

Ювелірна робота: черкаський санаторій купує м’ясо по грамах, щоб оминути "Прозорро"

-

- Advertisment -

Черкаський комунальний санаторій "Сосновий бір" уникнув процедури прозорої процедури під час закупівлі м’яса та риби. Про це розповів координатор центру компетенції ДП "Прозорро" в Черкаській області Артур Чемирис, пише "Інфоміст".

Через те, що сума закупівлі була нижчою порогу, встановленого розпорядженнями голови Черкаської ОДА, рибу та м’ясо було закуплено через прямі договори. Сума кожної закупівлі становить 19 990 грн, тоді як поріг для прозорих торгів – 20 тисяч гривень.

Аби сума була саме такою, керівництво санаторію вирахувало необхідну кількість товарів "по грамах": 240 кг 380 грамів мороженої риби та стільки ж м’яса.

Нині Чемирис уже звернувся листом до заступника голови Черкаської ОДА Ярослава Березаня, аби той вплинув на комунальний заклад.

"На жаль, подібні випадки – непоодинокі. Доволі часто доводиться спостерігати кмітливі вигадки замовників. Усе аби тільки не проводити конкурентних закупівель. Однак усі ці дії залишаються у пам’яті системи і рано чи пізно на них буде належна реакція, – говорить Артур Чемирис. – Є сподівання, що вже найближчим часом подібні закупівлі будуть врегульовані законом і подібна самодіяльність буде каратися не лише дисциплінарно місцевою владою, а й і в адміністративній площині. Можливо, тоді енергія замовників буде направлена на більш конструктивні речі, аніж укладання десятків угод чи вимірювання грамів продукції". 

Як повідомляв сайт vikka.ua, будівлю черкаського суду реконструюють майже на 90 мільйонів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині в ДТП загинула пасажирка легковика

Одна людина загинула, ще двоє отримали травми: слідчі встановлюють обставини ДТП на Звенигородщині. На момент аварії в одному з...

На Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпеки через водопілля

Упродовж періоду з 18 по 21 березня на Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпечності через водопілля. Про це повідомляє керівник...

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x