НовиниЧеркащинаЮрій Ткаченко розвіяв міфи про ремонт мосту через Дніпро

Юрій Ткаченко розвіяв міфи про ремонт мосту через Дніпро

-

- Advertisment -

Про ремонт черкаського мосту через Дніпро та дамби детально розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Зокрема роз’яснив кілька моментів, які вже обросли міфами та якими активно спекулюють. Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

МІФ І. "Голова ОДА призначив "не таких" підрядників"

Очільник Черкащини повідомив, що це не його повноваження. Замовником робіт на мосту й дамбі є Служба автомобільних доріг області, яка не підпорядкована ОДА (це – регіональний підрозділ Укравтодору). Підрядники перемогли у відповідних тендерах, які теж проводить не ОДА.

Приміром, ремонтувати міст претендували п’ять компаній. Найдешевшу пропозицію (близько 121 млн грн) надало ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком". Воно й було визначено переможцем, а тому виконує роботи.

МІФ ІІ. "Є привілейовані зі спецперепустками для проїзду"

Юрій Ткаченко вкотре наголосив , що спецперепусток для проїзду мостом поза "вікнами" не існує. Жодної! Це принципове рішення ще до початку робіт. Голова ОДА теж щодня їздить на роботу з лівого берега. І стоїть в черзі разом із усіма. Лише в екстрених випадках патрульні спільно з дорожниками змінюють режим пропуску. Приміром, так було після руйнівної негоди на Лівобережжі.

"Водночас я читав у соціальних мережах дописи деяких користувачів, що нібито хтось проїжджає мостом поза визначені інтервали (із 6.00 до 9.00 і з 16.00 до 19.00). Із цього приводу мав розмову з патрульними. Як у вас є конкретні факти – повідомляйте, реагуватимемо. Але закликаю і водіїв: поважайте один одного на дорозі! Маємо з розумінням поставитися до нинішніх незручностей. Вони тимчасові. Безпека важливіша", – говорить Юрій Ткаченко.

МІФ ІІІ. "Міст буде непроїзним до липня наступного року"

Ремонт проїжджої частини мосту має бути завершений до 15 вересня цього року, запевняє очільник Черкащини. Потому підрядник візьметься за металеву конструкцію. Такі терміни були нещодавно підтверджені Укравтодором і Службою автодоріг області. Я ініціював нараду за участі всіх причетних до ремонту безпосередньо на об’єкті.

"Підрядник уже отримав перший транш авансу. Від нього вимагаємо надолужування графіку. Темпами робіт на мосту я досі незадоволений, хоча вже є активізація. Однак ще не того рівня, що я хотів би бачити. Нагадаю, на мосту укладуть суцільну монолітну плиту на всій проїзній частині, влаштують нову гідроізоляцію, покладуть два шари асфальтобетонного покриття тощо. Цього тижня вже розпочато бетонування", – розповів голова ОДА.

Натомість роботи на самій дамбі відбуваються із випередженням графіку. Ремонтники вже "подолали" понад 5 км шляху. Паралельно замінюють бар’єрне огородження. Роботи на проїжджій частині дамби, від мосту й у бік Києва, повинні теж бути завершені до 15 вересня. Ще плюс кілька тижнів на ділянку від мосту й до в’їзду в Черкаси. Підрядник – ТОВ "Трансстроймеханізація" – запевнив, що впорається.

Нагадаємо, 4 серпня вечірнє"вікно" проїзду мостом: з 15.30 до 19.00.

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо, скільки транспорту перетинає черкаську дамбу в пропускні години.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На війні загинув старший сержант із Драбівщини

На війні під час виконання бойового завдання загинув старший сержант Віталій Герольд. Про це повідомила голова Драбівської громади Світлана...

На Черкащині фінішує посівна: що сіють аграрії у цьому році? (ВІДЕО)

На Черкащині фінішує посівна кампанія. Цьогоріч на Черкащині заплановано посіяти 443 тис. га ярих зернових і зернобобових культур. Інформує...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x