НовиниЧеркащинаЮним черкащанам нагадують про своєчасність оформлення ID-картки

Юним черкащанам нагадують про своєчасність оформлення ID-картки

-

- Advertisment -

Чотирнадцятирічним громадянам потрібно своєчасно подбати про оформлення паспорта громадянина України. Насамперед поквапитися до підрозділів міграційної служби необхідно здобувачам освіти, які цьогоріч планують брати участь у ЗНО, реєстрація для участі в якому триватиме до 25 березня. А паспорт громадянина України (ID-картка) з 14 років для реєстрації є обов’язковим документом. Про це повідомляє прес-служба Управління ДМС України в Черкаській області.

Для оформлення ID-картки варто особисто з’явитися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання із необхідними документами, перелік яких є на сайті ДМС та через 20 робочих днів отримати біометричний документ. Зазначаємо, що паспорт у формі картки для таких громадян оформлюється безкоштовно.

Про відновлення втрачених документів найближчим часом треба потурбуватися й виборцям, які прагнуть реалізувати право голосу 31 березня на виборах Президента України. Якщо втрачено паспорт "книжечку" зразка 1994 року – прямуйте до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання із усіма необхідними документами, у разі втрати ID-картки – до будь-якого підрозділу міграційної служби. Адже після оформлення першої ID-картки дані вже внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР). Тож всі подальші послуги з документування маєте змогу отримати у будь-якому місті України незалежно від місця реєстрації.

Отримати ID-картку за 10 робочих днів чи за 20 – вибір за вами. За термінове оформлення доведеться сплатити 366 грн, нетермінове (20 робочих днів) – 279 грн та 34 грн держмита. У свою чергу міграційна служба максимально докладатиме зусиль для своєчасного забезпечення черкащан біометричними документами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під виглядом агітаторів можуть працювати шахраї.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x