НовиниЧеркащинаЮні музиканти з Черкащини вибороли першість на Міжнародному конкурсі...

Юні музиканти з Черкащини вибороли першість на Міжнародному конкурсі (Фото)

-

- Advertisment -

Учні Бузівської Школи мистецтв "Гармонія" та її квартет баритонів стали переможцями Міжнародного дистанційного конкурсу "Квітуча Україна".

Медалі та пам’ятні дипломами отримали Ян Рижканич (за I місце), Владислав Музика (II місце), квартет баритонів (I місце).

Викладач хлопчиків Дмитро Мулик розповідає, що школа зробила записи своїх талановитих дітей, що виконували музичну класику – і відправила їх на конкурс.

"Наші вихованці не вперше показують такий високий рівень підготовки – наші випускники працюють у кращих професійних колективах України і за кордоном – це Оркестр Президента України, Національна опера України, Міжнародний філармонічний симфонічний оркестр міста Гуйян (КНР)", – говорить Дмитро Мулик.

Голова Бузівської громади Олександр Фуркало додає, що школа виховала понад 200 учнів, що успішно вступали до консерваторій та музичних академій.

"Нещодавно ми опинилися перед загрозою припинення діяльності. Свого часу ми були філією Жашківської музичної школи, але, після утворення громади, втратили можливість навчати дітей від цієї школи. Тому вирішили створити власну. Працювали над цим кілька місяців – і торік навесні Школа мистецтв "Гармонія" розпочала свою роботу. Діти громади – від 6 до 17 років – можуть навчатися грі на фортепіано, скрипці, духових та ударних інструментах, займатися образотворчим мистецтвом. Розрахована школа на 40 діток", – розповів Олександр Фуркало.

Для утримання мистецького закладу протягом року громада витрачає біля півмільйона бюджетних та спонсорських коштів. Сьогодні учні, викладачі та колективи школи беруть участь та здобувають нагороди в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

"Цьогоріч у нас був перший випуск – і ми сподіваємося, що свідоцтво про закінчення школи стане для її випускників початком їх великої музичної кар’єри", – додав голова ОТГ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині після карантинної перерви визначили кращого спортсмена місяця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x