додому Новини Черкащина Юні герої з Черкас та Запоріжжя побували на березі Азовського моря справжніми...

Юні герої з Черкас та Запоріжжя побували на березі Азовського моря справжніми рятувальниками (ФОТО)

0

"Гора з горою не зійдеться, а чоловік з чоловіком зійдеться" – народна мудрість, яка підтвердилася на Азовському узбережжі, де під час відпочинку зустрілися двоє юних героїв – запорожець Кіріл Гурєєв і Богдан Волик із Черкас. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Зазначимо, що 14-річний Кіріл врятував товариша, який впав у каналізаційний люк у квітні цього року, а Богдан, до прибуття підрозділу ДСНС, самотужки витягнув дівчинку, яка провалилися під кригу. За мужні та рішучі дії, героїзм проявлений під час порятунку людей хлопці стали номінантами Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року".

Познайомившись у самому серці Азовського курортного осередку, юнаки вирішили заступити на чергування разом із професійними рятувальниками для того, щоб більше дізнатися про будні бійців ДСНС, поспілкуватися із професіоналами своєї справи і спробувати визначитися у подальшому виборі майбутньої професії. Адже рятувальна справа – покликання сильних та мужніх людей. Їм до снаги усі труднощі, якими кожного дня доводиться стикатися під час несення служби і, перш ніж пов’язати з цим своє життя, треба добре обдумати всі можливі ризики.

Юні герої детально ознайомилися із особливостями оперативно-рятувальних робіт на водних об’єктах.

Після детальних інструктажів за принципом "рівний рівному" Кіріл і Богдан вирішили поділитися своїми знаннями з іншими дітьми, які відпочивають на морі. Разом із співробітниками ДСНС герої провели профілактичну роботу узбережжям, застерігаючи відпочивальників від купання під час шторму та нагадуючи елементарні правила безпеки поблизу водойм.

"Я вже визначився. Дійсно хочу стати рятувальником. Усвідомлюю усю небезпеку цього покликання, але після випадку, учасником якого я став взимку, врятувавши дівчинку, зрозумів – це моє. Тоді моя совість просто не дозволила пройти повз чужої біди, а зараз я бачу, що кожного дня десятки людей потребують", – зазначив черкаський герой Богдан Волик.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у передмісті Черкас рятувальники проводять масштабні навчання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version