НовиниСпортЮні черкаські борці майстерно захистили свої пояси (Фото, відео)*

Юні черкаські борці майстерно захистили свої пояси (Фото, відео)*

-

- Advertisment -

У Черкасах понад пів сотні юних борців вдало склали іспит із підвищення кваліфікації та захисту поясів. Проходять такі екзамени раз у пів року. Незважаючи на довготривалі перерви у тренуваннях через епідемію коронавірусу, спортсмени показали високий рівень підготовки.

За словами президента Черкаської обласної федерації спортивних одноборств Андрія Артюшенка, найменший вік вихованців – 6 років. Вони тренують загальну фізпідготовку й готуються до різних змагань. Спортсмени ж від 18 років відпрацьовують спеціальну фізичну підготовку.

У суботу, 26 вересня, складали екзамен 63 борці різного віку й рівня підготовки. Про це свідчили різнобарвні пояси.

«Початковий рівень одноборця – білий пояс. Коли людина підготувалась і складає перший іспит, її пояс стає фіолетовим. Другий екзамен його підтверджує, – розповідає тренер Віталій Бондаренко. – Відрахунок починається зверху донизу. 10-ий кю – це перший екзамен. 9-ий кю підтверджує цей пояс, 8-ий кю міняє пояс на синій, 7-ий підтверджує, 6-ий кю міняє на жовтий, 5 – підтверджує, 4-ий кю міняє на зелений, 3-ий підтверджує, 2-ий кю міняє на коричневий і перший підтверджує. Після кю ідуть дани. Це вже майстерський рівень чорних поясів. Тут вони ідуть навпаки знизу доверху. Перший дан – чорний пояс, третій, четвертий чорний пояс і так до десятого».

Окрім хлопців на іспиті демонструвала свої вміння й 10-річна Катя. Каже: почала займатись єдиноборством, аби захищати свого 9-місячного брата.

8-річний Максим. Займається східним єдиноборством разом із татом

Підтримала та привітала юних спортсменів заступниця голови Черкаської міської організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юлія Погостінська, яка завітала на важливий для дітей іспит.

«Пояс є невід’ємною частиною екіпірування бійця. Саме він відображає клас майстерність спортсмена. Бажаю вам рости, пізнавати, вивчати і застосовувати техніки минулого і сьогодення. Захист пояса – це тільки початок. Вас чекає тривалий шлях самоаналізу і самовдосконалення. Удачі, успіху і перемог!» – сказала Погостінська.

Найменші бійці влаштували Юлії Погостінській майстер-клас

*Іміджева інформація

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x