НовиниЧеркащинаЮна піаністка з Черкас підкорила суддів Всеукраїнської музичної олімпіади...

Юна піаністка з Черкас підкорила суддів Всеукраїнської музичної олімпіади (ФОТО)

-

- Advertisment -

Дев’ятирічна Олександра Басиста з Черкас стала абсолютним володарем гран-прі Всеукраїнської музичної олімпіади як юний композитор, а також отримала гран-прі в мистецтві фортепіанної гри обласного конкурсу "Піаніст-віртуоз". Про це повідомляє "Урядовий кур’єр".

У комплексних музичних змаганнях, які проводять за підтримки Міністерства культури, Національної спілки композиторів та під патронатом українського композитора Євгена Станковича, взяли участь 270 виконавців, 156 викладачів та 91 музичний заклад. Змагання проходили у три тури, і до завершального було допущено лише п’ять найсильніших, незалежно від віку. Серед них була й Олександра Басиста.

Під час конкурсного виконання авторського твору "Сніжинка" дівчинка вразила всіх членів журі, які одностайно виставили найвищі 10 балів в усіх турах конкурсу. За високі досягнення в музичному мистецтві Олександру вже другий рік поспіль нагороджують сертифікатом на отримання стипендії Черкаського міського голови.

Як розповіла вчителька Олександри у класі фортепіано в дитячій школі мистецтв Олена Талан, дівчинка надзвичайно обдарована, має неординарне мислення. Попри юний вік, вправна піаністка, неодноразовий переможець міжнародних, всеукраїнських, обласних та місцевих конкурсів. Найпрестижніший – міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця. Дівчинка – авторка творів, з якими бере участь у конкурсах як композитор.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах юні техніки почали збирати сучасних роботів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x