НовиниЧеркащинаЮна черкащанка представила Україну на міжнародному Європейському конкурсі молодих...

Юна черкащанка представила Україну на міжнародному Європейському конкурсі молодих вчених

-

- Advertisment -

У вересні в Дубліні, Ірландія, відбувся 30-й міжнародний Європейський конкурс молодих вчених EUCYS. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

У конкурсі взяли участь 135 найкращих дослідників з 39 країн-членів Європейського Союзу, асоційованих країн та країн з науково-технічною угодою. Учасники заходу відбираються між учнями та студентами, які посіли перші місця в національних конкурсах. Для України таким єдиним конкурсом є конкурс науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії Наук України.

Україну на міжнародному конкурсі представили два конкурсанти, один з яких Вєста Барілко з Черкаської спеціалізованої школи №17, гуртківець Черкаського центру роботи з обдарованими дітьми.

Нещодавно дівчина представляла Україну на іншій науковій виставці в місті Гдиня, Польща. Навчаючись в 10-му класі вона отримала перемогу на міжнародному студентському конкурсі IT-Universe. Це лише перший рік, коли вона почала займатися дослідницькою роботою, але дівчина вже розуміє головне в отриманих можливостях – навчатись і обмінюватись досвідом з іншими дослідниками різних країн.

На конкурсі Вєста представила проект з управління робототехнічною системою та пов’язаних з цим експериментів. Наприклад, однією з частин роботи є експеримент, в якому роботом керує рибка, що знаходиться в акваріумі, створення так званого гіброту, а також експеримент зі створенням найпростішого плантоїда шляхом поєднання та взаємодії рослини з робототехнічною системою.

Зазначимо, що EUCYS – це науковий ярмарок, ініційований Європейською комісією. Він є частиною Рамкових програм Європейського Союзу з досліджень і управляється Генеральним директоратом з досліджень в Європейській комісії та є частиною програми Horizon 2020.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський боксер став переможцем міжнародного турніру.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x